Legende večno žive - Povučen broj 69 iz šampionata MotoGP!

> 12:31

Uprava Moto GP šampionata je povukla iz upotrebe broj 69, bivšeg svetskog šampiona Nikija Hejdena, koji je poginuo 2017. u saobraćajnoj nesreći u Italiji.

Sudija priznao greške napravljene u finalu Kupa kralja

Hejden je poginuo kada ga je udario automobil dok je vozio bicikl tokom treninga. Titulu svetskog šampiona osvojio je 2006.

On je broj 69 imao na motociklu tokom karijere, od 2003. do 2016. godine. Taj broj povučen je danas iz upotrebe na stazi u Ostinu u Teksasu, gde će se u nedelju voziti trka za Veliku nagradu Amerike. 

Poznat kao "Kentaki kid", Hejden je poslednji Amerikanac koji je osvojio titulu u Moto GP.

"Niki je s razlogom voleo Moto GP. Tamo je oduvek bilo mnogo dobrih ljudi. Imao je mnogo uspeha na stazi, ali mislim da ćemo se svi složiti da je on jednostavno imao jednako veliki uticaj na svačiji život. To je nešto na šta smo mi, kao članovi njegove porodice, jako ponosni. Broj 69 je poseban broj u našoj porodici. Uvek smo se trkali pod tim brojem, moj otac, Niki i ja. Niki ga je nosio tokom cele karijere, tako da ima poseban značaj za nas. To što je povučen je velika počast. Čuva sećanje na Nikija na najbolji način", rekao je Nikijev stariji brat, Tomi Hejden.

JOŠ SPORTA:

Kockao se Denver i preživeo nekako!

Kemba i Šarlot: "Ne znam još ništa"

Red sve duži: Jovića u Lisabonu gledali Real, Barsa, Siti, Bajern...

Bajin našao "novu žrtvu" ili? Trener sparinguje sa Kristinom Mladenović!