"Srpskim je navijačima iz očiju izbijala mržnja prema Hrvatskoj. Da se kod nas dogodilo nešto slično, ceo svet bi reagovao"

> 16:29

Slavko Goluža, nekadašnji selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, prisetio se polufinalnog meča između Srbije i Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva.

"Zvezdino mesto je u Evroligi!"

Dve selekcije sastale su se 2012. godine i ekipa predvođena Veselinom Vukovićem uspela je da savlada izabranike Slavka Goluže sa 26:22. Kako se Srbija i Hrvatska sastaju od 18 časova, nekadašnji selektor "kauboja" prisetio se te utakmice.

"U odnosu na 2012. godinu, u četvrtak će biti “kamilica”. Mi smo igrali pred 20.000 gledalaca, a u četvrtak neće biti više od 5.000 na tribinama. U ono vreme bila je velika rukometna euforija u Srbiji, što sada nije slučaj", rekao je Goluža, a prenosi "Večernji.hr".

"Orlovi" su u polufinalu imali veliku podršku sa tribina, a prema njegovim rečima, nikada nije video takvu atmosferu.

"Takvu atmosferu kakva je bila tada u Beogradu i Srbiji nisam u životu video, srpskim je navijačima iz očiju izbijala mržnja prema Hrvatskoj. Da se kod nas dogodilo nešto slično, ceo svet bi reagovao. Srbi su to uspeli da zataškaju, kao i bacanje boce na Balića i mene od koje je Šešum završio u bolnici", kazao je on.

Sada se dve reprezentacije sastaju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a uloga favorita je na strani gosta.

"Hrvatska je kvalitetna i ako u Beogradu bude sve u redu, osvojićemo dva boda. Ali, moramo da igramo koncentrisano od prvog do poslednjeg minuta, igrači ne bi smeli podleći atmosferi. Opet, i u nemogućoj atmosferi, imamo dovoljno igrača koji imaju veliko iskustvo igranja na “vrućim” parketima", zaključio je Slavko Goluža.

JOŠ SPORTA:

Jović ide pravim putem: "Tata, nisam zabrinut za novac. Želim da igram fudbal"

Ko bi rekao da "ledeni Finac" ima motivaciju: "Ovo je postalo hobi za mene, zato mi je zabavno"

Grindel u seriji - Nakon FS Nemačke, dao ostavku i na mestu potpredsednika UEFA; Ima li nešto trulo?

Nije mu dugo trebalo da nađe novi posao - Lazetić u Teleoptiku!