Pepov učenik najveće osveženje: "Želim da imam posed lopte i da kroz njega pobeđujem rivale, sve je u tome..."

> 16:37

Kakav učitelj takav učenik. 

"Srpskim je navijačima iz očiju izbijala mržnja prema Hrvatskoj. Da se kod nas dogodilo nešto slično, ceo svet bi reagovao"

Bez ikakve sumnje, Ajaks na čelu sa Erikom ten Hagom je ove sezone najveće oktrovenje u Ligi šampiona. Trener 'Kopljanika' je uneo dosta osveženja u najelitnije takmičenje u Evropi, pa su zbog svega mnogi nemački klubovi zainteresovani za njega. 

Ako neko ne zna, Ten Hag je trenerski sazrevao u Bajernu u vreme Pepa Gvardiole pa otuda i bliska povezanost sa Bavarcima.

"Gledam Bajern svakog vikenda. On je postao vremenom moj klub. Fudbal u Nemačkoj se izmenio posle Pepa, a ja sam u vreme njegovog šefovanja gledao svaki trening i učio metodički kako da fudbalski filozofiju prenesem na teren", rekao je Ten Hag za Zudojče Cajtung.

Holanđanin kaže da voli fudbal koji forsira Gvardiola i da pokušava da ga nametne u Ajaksu.

"Želim da imam posed lopte i da kroz njega pobeđujem rivale. Sve je u posedu lopte, u kretnji, u vertikalnim napadačkim šemama, u presingu, u krilima koja prave prostor za bekove. Nema filozofije, prosto je... Kod mene se svi brane i svi napadaju."

Ten Hag zna da u Bajernu postoje problemi, na kraju krajeva i sam je umalo dva puta u grupi tukao Bavarce.

"Svako ko gleda sa strane vidi da su Bajernu potrebne promene u timu. Važno je da nikada niko ne potceni ovaj klub i njegove igrače jer je Bajern velikan bez obzira kroz kakav period da prolazi", zaključio je Erik ten Hag.

JOŠ SPORTA:

Ko bi rekao da "ledeni Finac" ima motivaciju: "Ovo je postalo hobi za mene, zato mi je zabavno"

Grindel u seriji - Nakon FS Nemačke, dao ostavku i na mestu potpredsednika UEFA; Ima li nešto trulo?

Nije mu dugo trebalo da nađe novi posao - Lazetić u Teleoptiku!

"Zvezdino mesto je u Evroligi!"