"Zavera" protiv Lacija ili nešto više?

> 20:03

Uprava Lacija tvrdi da postoji zavera protiv kluba, kao i da je celu priču pokrenuo “drugi tim iz prestonice“.

Španci nezadovoljni odlukom Evrolige - Sledi novo sastančenje!

Jedanaesterac dodeljen Laciju u duelu sa Sasuolom (2:2) je stavljen pod lupu u italijanskim medijima, zbog čega je portparol “nebeskoplavih“ Arturo Dijakonale rekao za klupsku televiziju da se radi o zaveri u kojoj učestvuju mediji i Roma.

“Navodi o tome da penal nije postojao nisu jedina potpuno pogrešna spekulacija. Moramo da prihvatimo da postoji određeno ponašanje u delu velikih medija, naročito onih sa severa države, koji imaju interes da Lacio stave u negativan kontekst, a sve u službi drugih klubova“, naveo je Dijakonale.

Dodao je da navodi o tome da je Lacio bio favorizovan u duelu sa Sasuolom nisu tačni.

“Tokom sezone smo imali mnogo bizarnih situacija, samo pomislite na penal koji nam je dosuđen protiv ekipe SPAL. On će ući u istoriju Serije A. Čak je i defanzivac protivnika priznao da nije bio fauliran“, rekao je Dijakonale.

On je istakao da je namera da se Lacio dovede u tešku situaciju u narednom periodu, posebno uoči duela sa Milanom, u Seriji A i Kupu Italije.

“Ovakvo ponašanje medija kreira psihozu, koja preti da ugrozi našu sezonu. Mediji moraju da budu nezavisni i autonomni. Jučerašnji penal je apsolutno tačan, ne samo što je sudija tako rekao, već i zato što pravila tako kažu“, istakao je.

O spornom jedanaestercu se oglasio i šef sudijske komisije Nikola Ricoli, a vredi istaći da situacija neodoljivo podseća na onu iz utakmice Portugala i Srbije, kada ruka Antonija Rukavine u šesnaestercu Srbije nije okarakterisana kao jedanaesterac.

Tada je obrazloženo da je lopta najpre dodirnula glavu desnog beka Srbije, a potom ruku.  U duelu Lacija i Sasuola, lopta je defanzivca Sasuola pogodila najpre u kuk, pa u ruku, koja se nalazila iza njegovog tela.

Spornu situaciju i najvažnije detalje tog meča pogledajte u videoprilogu:

JOŠ SPORTA:

Pa malo li je 290 miliona za kupovinu?

"Svaki tim za koji igra Lionel Mesi je favorit"

Dikson ne napušta Željka

Prošao: Sari želi Kovačića na duge staze!