"Partizan je neverovatan klub kroz koji je prošlo najviše NBA igrača, Bogdan, Peđa, Beli..."

> 13:58

Generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac pričao je o početku košarkaške karijere i zanimljivim iskustvima kroz koja je prošao.

KLS: Partizan za Veliki petak na Megu, Zvezda na Dunav!

Divac je pričao o svom košarkaškom početku, kada je sa 14 godina prešao u Slogu.

"Kada se ovakve situacije dese, vratite 'film' na vreme u koje je sve počelo. To je bila velika odluka za mene i moju porodicu. Imao sam samo 14 godina, morao sam da napustim roditelje kako bih se posvetio košarci. Oni su me pustili da živim svoj san", kazao je Divac.

Vlade je tokom karijere za Partizan nastupao tri sezone, dok se kasnije na kratko zadržao i u Crvenoj zvezdi.

On je pohvalio crno-bele, a zatim i "bucnuo" velikog "crveno-belog" rivala, bivši tim Peđe Stojakovića i Nemanje Bjelice.

"Partizan, klub za koji sam igrao u mladosti, i dalje stvara NBA igrače. To je verovatno klub kroz koji je prošlo najviše NBA igrača, kao što je Bogdan (Bogdanović). Peđa (Stojaković) i Beli (Nemanja Bjelica) su igrali za drugu ekipu, ali oni nisu baš dobri",našalio se Vlade.

Proslavljeni as Kingsa kaže da je svakim uspehom postajao sve "gladniji" za novim.

"Kada sam uspeo da se probijem u tim želeo sam da igram barem pet minuta, onda sam želeo da budem starter... Tako je to u sportu, uvek želite više. Kada sam uspeo da dođem do reprezentacije hteo sam u NBA, kada sam to uradio hteo sam i više od toga... Sada imam 50 (godina) i umoran sam, mislim da sam ispunio sve ciljeve, kao igrač".

Divac kaže da ne može da izdvoji jedan trenutak u karijeri koji mu je bio najdraži.

"Teško je istaći samo jedan trenutak. Imao sam čast da igram za sjajne trenere, imao sam i sjajne saigrače. Početkom karijere osvojio sam četiri prvenstva i od te ekipe 'stvorena' su tri, četiri člana Kuće slavnih – Dino Rađa, ja i, trebalo bi, Toni Kukoč... Imali smo samo 16, 17 godina. Onda sam došao u reprezentaciju i medalje sa Olimpijskih igara za svoju zemlju su bile nešto fantastično", zaključio je Divac.

JOŠ SPORTA:

Mijailović: "Postoji mogućnost da dobijemo specijalnu pozivnicu za Evroligu!"

SPEKTAKL U BEOGRADU: SRBIJA SA HRVATSKOM!

Nađa Higl opljačkana! Odneto 300 medalja!

"Projekat Budućnost ide napred i bitan je za Podgoricu, Crnu Goru i sve ljude!"