Azar pred odlaskom - Dortmund, Atletiko i Liverpul stali u redi!

> 16:46

Došao je red da promeni sredinu!

Pepov učenik najveće osveženje: "Želim da imam posed lopte i da kroz njega pobeđujem rivale, sve je u tome..."

Po svemu sudeći, Borusija iz Mehengladbaha neće zadržati svog najboljeg igrača Torgana Azara (26). Belgijanac igra verovatno najbolji fudbal u svojoj karijeri i ne želi da produži ugovor sa Borusijom. 

To praktično znači da Menš mora da ga proda narednih nekoliko meseci, inače rizikuje ozbiljan finansijski udarac, odnosno odlazak bez obešteženja. 

Poslednjih nedelja i meseci najčešće se pisalo kako je že Azar na leto preći u Dortmund, ali potvrda nije stigla ni sa jedne strane. Danas se oglasio sportski direktor Menhengladbaha Maks Eberl, potvrdio da klub nema način da zadrži Azara, ali da imenjak iz Dortmunda nije jedini zainteresovan...

"Torgan nas je obavestio da ne želi novi ugovor i da je njegova želja da ode na leto kako bi napravio sledeći korak u karijeri. Čuo sam takve reči bar 15 puta u poslednjih desetak godina, jer napuštali su nas zaista veliki igrači. Tako je to kod nas", kao da je slegnuo ramenima Eberl pre nego što je kazao nekoliko reči o eventualnoj novoj destinaciji za belgijsko krilo.

"Videćemo gde će da put dalje odvesti. Da li će to biti Dortmund? Zaista ne znam, pominje se... Možda Atletiko Madrid. Možda Liverpul, ili neki četvrti, peti klub. Videćemo", završio je Eberl.

Za koju god da se ponudu Azar bude odlučio očekuje se da Borusija iz Menhengladbaha zaradi oko 40.000.000 evra. Biće to druga najveća prodaja Menša u istoriji, posle one Granita Džake u Arsenal leta 2016. za 45.000.000. 

Torgan Azar odigrao je čak 176 utakmica za Ždrepce, postigao ukupno 45 golova i podelio 43 asistencije.

JOŠ SPORTA:

Grindel u seriji - Nakon FS Nemačke, dao ostavku i na mestu potpredsednika UEFA; Ima li nešto trulo?

Nije mu dugo trebalo da nađe novi posao - Lazetić u Teleoptiku!

"Zvezdino mesto je u Evroligi!"

"Srpskim je navijačima iz očiju izbijala mržnja prema Hrvatskoj. Da se kod nas dogodilo nešto slično, ceo svet bi reagovao"