Prošao: Sari želi Kovačića na duge staze!

> 19:33

Menadžer Čelsija Mauricio Sari želi da uprava kluba sa Stamford Bridža obezbedi trajan transfer hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

Dikson ne napušta Željka

Vezni fudbaler je na pozajmici iz Real Madrida i od prošlog leta, kada je stigao u Englesku, odigrao je 42 utakmice za Čelsi.

U dogovoru o pozajmici ne postoji klauzula preče kupovine, tako da je u ovom momentu londonski klub u istom položaju kao i svaki drugi.

“Želim da pokušamo da potpišemo Kovačića. On je samo na pozajmici sada, voleo bih da on ostane sa nama. Znate i vi, na toj poziciji imamo samo Žoržinja i to je problem. Prema mojoj proceni, Kovačić bi mogao da postane odličan centralni vezista“, naveo je Sari.

Kako je istakao, Kovačić nije klasičan defanzivni vezni igrač i napomenuo je da na tom mestu želi igrača sa dobrom tehnikom.

“Za nas je veoma važno da imamo kvalitet na toj poziciji. Kada kažem kvalitet, ne mislim samo na završni pas, već i na dobro kretanje lopte“, objasnio je Sari.

Real je bivšeg igrača zagrebačkog Dinama doveo iz Intera za 30 miliona evra 2015. godine, ali je za tri sezone na Santjago Bernabeuu odigrao samo 37 utakmica.

JOŠ SPORTA:

KLS: Partizan za Veliki petak na Megu, Zvezda na Dunav!

"Partizan je neverovatan klub kroz koji je prošlo najviše NBA igrača, Bogdan, Peđa, Beli..."

Pa malo li je 290 miliona za kupovinu?

"Svaki tim za koji igra Lionel Mesi je favorit"