Ono što je pre samo nekoliko dana najavljeno, juče je dobilo i zvaničnu potvrdu. Aleksandar Maksimović, oficir za integritet Fudbalskog saveza Beograda, pokrenuo je istragu povodom sumnji u regularnost dve utakmice odigrane proteklog vikenda.

NAMEŠTANJE NA NAŠIM TERENIMA: Pokrenuta istraga, dve utakmice sporne!

> 13:34

Reč je o duelima 24. kola Srpske lige - Beograd, odigrane između GSP Poleta i Budućnosti, a koja je minimalnim rezultatom (1:0) pripala gostima iz Dobanovaca i meča 24. kola Beogradske zone, odigranog između Lokomotive i Sremčice, a koji je domaći tim rešio u svoju korist sa ubedljivih 7:0.

Maksimović je juče odluku obelodanio i na zvaničnom sajtu beogradske kuće fudbala. U odluci između ostalog stoji:

"Postoje indicije da postoji mogućnost, da je došlo do nedozvoljenih radnji kojima je ostvaren uticaj na rezultat pomenutih utakmica čime se narušava regularnost takmičenja liga. Radi prikupljanja i obrade podataka i informacija koje mogu da potvrde ili opovrgnu sumnju da je došlo do "nameštanja" navedenih utakmica, angažovaće se komisija za proveru regularnosti utakmica i komisija za istrage FSB, kao i drugi organi saveza po potrebi i odluci oficira za integritet. U cilju sprovođenja potrebnih radnji navedenih organa, FS Beograda će izvršiti pozivanje i uzeti izjave svih aktera utakmica i drugih subjekata FSB iz člana 7. Pravilnika, a koji mogu dati potrebne podatke i informacije. Svi organi FS Beograda koji učestvuju u istrazi, će se u svom radi pridržavati svih odredaba Pravilnika, a posebno članova 59, 60. i 61. koji govore o tajnosti podataka. U toku rada, svi organi FSB će biti u kontaktu i izveštavati komesara za integritet FSB u toku istrage. O rezultatima sprovedene istrage angažovani organi FS Beograda su dužni da podnesu pisani izveštaj koji će sadržati opis aktivnosti, činjenice i dokaze do kojih su došli."

Inače, poslednjih dana još nekoliko duela je bilo pod "lupom", ali su posle svega samo mečevi kraj Nebojša kule i u Železniku ostali sporni. Ostaje da se vidi da li će doći do bilo kakvih dokaza o navodnom lažiranju meča GSP Polet - Budućnost, odnosno Lokomotiva - Sremčica.

Izvor: Sport