Federer: Novakov forhend je opasno oružje

> 09:55

Rodžer Federer nastavlja da komentariše Novaka Đokovića. Ove nedelje je već nekoliko puta apostrofirao da se Novak ne može vratiti u staru formu, ali je sada izgleda "obrnuo ploču".

UEFA voli šarlatana - sprema mu nagrade

"Kada imate određenu osnovu, uvek se na to možete osloniti. Kako vreme protiče, bez obzira koliko trenirate, mečevi su ti koji vas čine boljim igračem. Nekada sam imao slab bekhend, ali su onda svi počeli da mi šalju loptice na tu stranu. Oduvek sam pokušavao da poboljšam taj udarac", priznao je Federer i osvrnuo se na najveće rivale.

Misli da Đoković ima jako moćno oružje u svom napadačkom arsenalu.

"Slična situacija je bila kod drugih igrača. Ne mislim da je Đokovićev forhend ranije bio tolika prednost. Danas je opasno oružje"

Imao je reči i za Rafaela Nadala. 

"Nekada se mučio kada odigrate jako na njegov forhend. Sada nema nikakvih problema sa takvim udarcima. Veoma je interesantno kako se razvijate kao teniser i za mene je jedino logično da idete napred. Ali vam je za to potrebna radna etika, profesionalnost, san i zdrav život jer za vas niko nije odgovoran osim vas samih", zaključio je Rodžer. 

Rivalstvo između Novaka Đokovića i Rodžera Federera jedno je od dva najveća u istoriji tenisa. Do sada su odigrali 46 mečeva i srpski teniser vodi sa 24-22. 

Inače, od 21. do 23. septembra navijači će imati priliku da gledaju njih dvojicu zajedno na terenu, pošto će učestvovati za "Tim Evrope" na Lejver kupu u Čikagu.

JOŠ SPORTA:

Počeo rat - Ronaldo VS UEFA

Obradović saopštio spisak za Sloveniju

Ronaldo pocrveneo na debiju, da li je Brih bio prestog?

Partizan loš pred "večiti derbi"