Del Potro: Više nemam poštovanja i strah prema Rodžeru

> 17:16

Argentinski teniser Huan Martin del Potro rekao je u intervjuu za magazin GQ da posle Indijan Velsa ove godine Rodžera Federera ne gleda istim očima kao ranije.

Sale: Bogdan i Bjelica su pravi lideri ove generacije

Popularni Delpo je u finalu Indijan Velsa pobedio Federera sa 6:4, 6:7 (8), 7:6 (2) i okončao niz pobeda Švajcarca.

"Izgubio sam poštovanje i strah koji sam imao prema Federeru. Divim mu se zaista mnogo, ali posle tog trećeg seta sam pomislio - pa mi smo isti! Obojica se borimo za isti trofej. A ja sam tada igrao vrlo dobro i rekao sebi 'ovo je možda jedina šansa da osvojim' titulu poput ove", rekao je Delpo. 

Smatra da mu je olakšalo to što je promenio mišljenje o Federeru nakon što se ovaj svađao sa sudijom.

"Promenio sam pristup u glavi. Kada je bio besan na sudiju, rekao sam sebi - okej, sada je vreme da igraš na istom nivou kao on. Posle tog seta sam mnogo bolje igrao od njega i osvojio trofej", dodaje Del Potro.

On se prisetio i perioda iz 2010. kada je zbog povrede zgloba izgubio čitavu godinu. Povrede su ga pratile i kasnije tokom karijere u kojoj nije ostvario puni potencijal. 

"Dva meseca ništa nisam radio, bio sam depresivan. To su bili užasnio dani. Nisam mogao da pomeram zglob ni da trčim. Samo bih se probudio i gledao sat na telefonu", priznaje Huna Martin.

JOŠ SPORTA:

Dule Savić: Mnogi u Evropi ne znaju da je Zvezda bila šampion

Grbić: Napad na Ruse iz svih oružja!

Napolitanci sleteli, euforija raste! (FOTO) (VIDEO)

Kada spojite mnogo žena i fudbal dobijete poznato ime - Marko Borijelo