"Crna Gora je na stubu srama zbog tri ili četiri idiota"

> 12:29

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurevac rekao je u Londonu da je Crna Gora stavljena na stub srama zbog "tri ili četiri idiota".

Milovan Rajevac je karta za opstanak Slobodi iz Užica!

Engleska je pre nedelju dana u Podgorici pobedila Crnu Goru sa 5:1, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Navijači su tokom te utakmice na rasnoj osnovi vređali tamnopute reprezentativce Engleske, a Evropska fudbalska unija (UEFA) je nakon optužbi pokrenula disciplinski postupak protiv Crne Gore.

Đurđevac je, govoreći na UEFA konferenciji o diskriminaciji u fudbalu, rekao da brojni zvaničnici, među kojima su i predsednik države, premijer, ministar sporta i Olimpijskog komiteta, nisu čuli rasističke uvrede na račun fudbalera Engleske.

On je, takođe, rekao da i sudija nije prekinuo utakmicu i da ni delegat nije čuo uvrede.

"Ne kažem da se to nije dogodilo... Zbog tri ili četiri idiota, Crna Gora je stavljena na stub srama", rekao je Đurevac.

"Zbog svih nas i zbog medija, želio bih da se izvinim svima koji nose loše utiske iz Podgorice... Trebalo bi da pustimo disciplinske inspektore UEFA da nesmetano rade svoj posao", dodao je on.

Đuđrevac se, nakon konferencije, obratio i žrtvama rasističkih uvreda.

"Voleo bih da ponovo dođu u Crnu Goru, da možemo da uživamo gledajući ih kako igraju, da ih dočekamo ovacijama. U slučaju da se dokaže da su vređani u Crnoj Gori, to je bio čin nekoliko pojedinaca, nekoliko budala, za koje više neće biti mesta na stadionu", rekao je Đurđevac za AP.

JOŠ SPORTA:

Uspešno operisan Duško Vujošević!

Vestbruk za istoriju! Alal ti vera! (VIDEO)

Pionir se širi: Dobija novi parket, kapacitet preko 8.000...

Širi spisak za Ligu nacija je tu!