Vuletić: "To da policija dolazi u klub je svakodnevica..."

> 12:01

Vladimir Vuletić je bio gost Jutarnjeg programa na TV Prva i pričao je o aktuelnim temama i žalbi na regularnost meča sa Mačvom.

Novogodišnja čestitka stigla u savez - Srbija pred praznim tribinama

Partizan je nedavno zapretio da će istupiti iz Superlige ukoliko ne bude zadovoljan odlukom nadležnih organa po pitanju žalbe na regularnost meča sa mačvom.

Međutim, jedna od stvari koja se u međuvremenu dogodila je ito da je policija ponovo boravila u prostorijama kluba i Vuletić je objasnio zbog čega se to dogodilo.

"To da policija dolazi u klub je postala naša svakodnevnica. Kad to kažem mislim da su to pripadnici UKP Ministarstva unutrašnjih poslova. Bili su u Partizanu i tokom 2017. Preko dve nedelje su proveli u klubu očekujući da im se dostave određeni dokumenti. Pre svega kompletna dokumentacija o sazivanju Skupštine, tačnije o održavanju Skupštine koja je bila 24. oktobra 2016. godine. Sada su došli zbog dopune istrage, prema Zakonu o krivičnom postupku, oni imaju pravo da dopunjuju istragu i u tom pogledu se apsolutno profesionalno ponašaju, Partizan sarađuje sa njima. To nije sporno, niti želimo da bilo kojim gestom prejudiciramo kako će se završiti istraga. Preko dve godine traje istraga i mi, da tako kažem, spavamo snom odojčeta", poručio je Vuletić.

Na pitanje da li je tačno da je istraga pokrenuta po prijavi od strane Nenada Bjekovića, Vuletić je odgovorio potvrdno.

"Reč je o nekolicini krivičnih prijava koje su podnete od strane određenih članova Skupštine, nije samo Bjekovićeva u pitanju, mada je javnosti najpoznatija prijava gospodina Bjekovića. Tu su gospodin Sjekloća, Mijajlović, zatim još nekih članova koji su podneli ostavke. Dakle, bilo je članova koji su podnosili prijave i tužilaštvo mora da odlučuje o svemu. Sve te prijave odnose se na skupštinu od 24. oktobra 2016."

Na pitanje, da li je istina da pojedini članovi najvišeg tela nemaju poverenja u sadašnju upravu i da traže povratak Tomislava Karadžića, Vuletić je rekao da su svi u klubu maksimalno posvećeni jedinstvu i da spekulacije koje su izrečene od strane "nekredibilnih ljudi", kao što je Dragan Đurić, ne uzbuđuju nikoga u klubu.

Konačno, odgovorio je i šta se dešava po pitanju Žalbe Zajedinici klubova Superlige na utakmicu sa Mačvom koja je po Partizanu igrana u apsolutno neregularnimn uslovima, te su tražili i njeno ponavljanje.

"Sve to treba posmatrati pravnički, a malo manje senzacionalistički. FK Partizan je dao rok od 48 časova, da se na nejgovu inicijativu odgovori. Obe reakcije dobili smo u roku od 48 časova. Prva rekacija gospodina Vladimira Bulatovića, kome smo se žalili i obratili na regularnost utakmice po članu 12. stav tri propzicija o odigravanju utakmice, stigla je još u četvrtak, pisanim podneskom. Rekao je da će o našoj odluci odlučiti u roku od osam dana, koliko inače i zahteva pravilnik. Odluka nije doneta, ali ni utakmica nije registrovana. Takođe, mi smo zahtevali sednicu Skupštine Zajednice klubova Superlige i dobili smo odluku takođe u četvrtak u podnesku gospodina Lazovića, predsednika Zajednice, koji nas je obavestio da ćemo u utorak, 25. decembra biti u prilici da se pojavimo na Izvršnom odboru Zajednice, da sve naše argumente tada saopštimo".

Vuletić na kraju insistira da odluka o istupanju iz lige zavisi od odgovora adležnih organa.

"Naša odluka vezana za istupanje je da iscrpimo sva institucionalna sredstva i sve pravne lekove. S obzirom da sam profesor na Pravnom fakultetu i da dobro poznajem kako sve funkcioniše, mi ćemo prvo postupati sa žalbom tako što ćermo je uputiti prvostepenom organu, što smo već i učinili, pa u slučaju negativnog ishoda idemo na drugostepeni organ, a onda će Upravni odbor donositi odluke o tome kakvi su naši koraci", zaključio je Vuletić.

JOŠ SPORTA:

Ovo se ne viđa svaki dan: Potpisao ugovor - povredio se - pocepao ugovor!

Oglasio se Jokan: "Tu sam, osluškujem šta se dešava, čekam..."

Zvezda dobila još jedno pojačanje!

Pike od trećeg januara u još jednoj ulozi!