Ragbi je u Crnoj Gori počeo da živi u maju 2011. godine, a nakon nešto više od tri godine Crna gora ima ragbistu koji će predstavljati tu zemlju u inostranstvu, i to ne bilo gde, već u Škotskoj, a ne treba pričati koliko je "igra čojstva i junaštva" popularna na Ostrvu

Prvi crnogorski ragbista u inostranstvu

> 16:35

Priliku da igra za Watsonian, jedan od najpoznatijih ragbi klubova u Škotskoj, dobio je Damir Abdinović, član Ragbi kluba Arsenal iz Tivta, kluba od kojeg je počela crnogorska ragbi priča.

Treneri škotskog kluba Marcus Di Rollo, Jason White, Barry Stewart i Conan Sharman u sledećoj sezoni radiće sa talentovanim Abdinovićem, razvijaće njegove talente, a obezbediće mu smeštaj i čitavu logističku podršku.

David Lowe, trener tivatskog Ragbi kluba Arsenal koji ima više od 20 godina iskustva kao ragbi igrač, kazao je da ovo predstavlja značajan korak u crnogorskom ragbiju.

"Vjerujem da je ovo sjajna prilika za našeg Damira. On je odličan igrač, posvećen treninzima I vrlo skroman kad je njegov ragbi talenat u pitanju. Siguran sam da će biti odličan ambasador kako tivatskog Ragbi kluba Arsenal, tako i čitave Crne Gore kada je sport u pitanju. Pratićemo njegov progres i putem škotskih medija", kazao je Lowe.

Izvor: rtcg.me