Ženska ragbi reprezentacija Srbije osvojila je deseto mesto na Evropskom prvenstvu održanom u litvanskom Vilnjusu, a selektor nacionalnog tima Slaviša Milenković ocenio je da je taj rezultat veliki uspeh

RAGBISTKINJE DESETE NA EVROPSKOM: Reprezentaciju vratili na međunarodnu scenu

> 12:36

Trener ženske reprezentacije nakon ostvarenog cilja najavio ostavku.

- Ovo je bio završetak ciklusa od godinu i po dana. Ciljevi su bili da reprezentaciju vratimo na međunarodnu scenu i obezbedimo opstanak u B grupi, što je ostvareno. U kom pravcu će dalje ići ženski ragbi zavisi od klubova i saveza - rekao je za agenciju Beta Milenković

Srbija je na kontinentalnom prvenstvu, održanom proteklog vikenda, izgubila od selekcija Mađarske, Luksemburga i Bugarske, a savladala je Sloveniju sa 25:0.

- Možda smo protiv Luksemburžanki i Bugarki mogli da postignemo i bolji rezultat da nije bilo izuzetno lošeg suđenja - kazao je Milenković.

Reprezentativke su u Litvaniju išle minibusom, putovanje na prvenstvo je trajalo 28 sati, što je, kako je dodao Milenković, izazvalo umor kod igračica.

- Nastup u Vilnjusu bio je prvo pojavljivanje najboljih srpskih ragbistkinja na Prvenstvu Evrope još od 2011. godine. Najbolji utisak su ostavile kapiten Isidora Savković i Marija Tanasijević. Dobru igru pružile su i Dragica Kovačević, Jelena Živković, Ivana Srejić i, naročito u utakmici sa Slovenijom, Tamara Mihajlović - rekao je šef stručnog štaba.

Prvo mesto u Vilnjusu osvojila je selekcija Mađarske, koja je u finalu sa 40:5 pobedila Litvaniju. Treće su bile Izraelke, a četvrte igračice iz Letonije. Prvenstvo Evrope 2015. godine biće ujedno početak ciklusa kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Izvor: Sportal.rs