Majami se zahvalio: Broj 1 otišao u svodove dvorane (VIDEO)

> 11:37

Stigao je u Majami kao karika “velike trojke“, zbog bolesti je završio karijeru, a njegov će dres sa brojem 1 zauvek odstati u istoriji franšize sa Floride.

Bogdan i Bjelica jači od Dončićevog tripl-dabla!

Na svečanoj ceremoniji u poluvremenu duela Majamija i Orlanda, Kris Boš je ušao u društvo Tima Haradaveja, Šakila O’Nila, Alonza Morninga... Aktuelni sastav Hita nije uveličao trenutak pobedom, Medžik je slavio rezultatom 104:99.

“Osećao sam kao da bih mogao da skočim tamo i da zgrabim tu loptu“, rekao je Boš posle govora koji je održao pred prepunom dvoranom.

Na desetak minuta Boš je podsetio ljubitelje igre između obruča da će ostati zapamćen kao jedna od najomiljenijih sportskih ličnosti u Majamiju.

“Takav utisak nije zasnovan samo na činjenici da je osvojio dve šampionske titule, četiri puta se našao u finalu NBA lige i zabeležio šest nastupa na Ol-star utakmici kao član Hita. On je uvek bio poznat po svojoj energiji i ličnosti“, piše Majami herald.

U govoru, Boš se zahvalio vlasniku Hita Mikiju Arisonu i predsedniku Petu Rajliju, kome je bio interesantan i na NBA draftu 2003. godine.

“Nažalost, on je tada imao peti pik, ja sam izabran kao četvrti, pa je morao da se zadovolji momkom koga sada znamo pod nadimkom Di-Vejd. Dvejn, moram da kažem, žao mi je što sam te pobedio u trci za podizanje dresa. Morao sam u nečemu da te pobedim“, rekao je Boš uz osmeh.

Ako treba izdvojiti samo jedan momenat iz prebogate Bošove karijere u Majamiju, onda je to svakako detalj iz šeste utakmice NBA finala 2013. godine, kada je spasao sezonu svog tima skokom u napadu i asistencijom za trojku Reja Alena.

“Uvek sam bio skakač. Naučio sam to od svog dede, zvali su ga Dedi Džek“, objasnio je Boš.

Krisov svet se srušio 2016. godine, kada je na medicinskom pregledu ustanovljena tromboza, zbog koje je gotovo bio onemogućen da hoda.

“Dobio sam hiljade pisama navijača. Želim da znate da sam pročitao svako. Ta pisma su me navela da se vratim. Inspirisala su me da se pokrenem kada nisam imao energije ni za šta. Ceo taj proces, podizanja mene kada sam bio na dnu, to je Majami za mene. Majami je više od onoga što se vidi očima“, rekao je Boš.

JOŠ SPORTA:

Tumbaković nije čuo rasističke uvrede: "Sada prvi put čujem za to"

Marin zamena za De Jonga!

Savo Milošević postaje novi trener Partizana!

Jokićev tripl-dabl i 50. Denverova pobeda!