"Želim da čestitam Zvezdi kako je igrala, mene su naučili kako da poštujem protivnika"

> 01:13

Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je izuzetno srećan posle pobede nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća.

"Nadanja su se ostvarila"

Italijanski stručnjak je istakao da su trofej mogle da osvoje obe ekipe, s obzirom na neizvesnu završnicu susreta koja je rešena poenima sa linije za slobodna bacanja 0,2 sekunde pre kraja.

"Želeo bih iskreno da čestitam Crvenoj zvezdi na čvrstoj i fer igri. Bilo je ovo teško finale, mnogo preokreta, igrali smo muški, pogodili teške šuteve... Mene su naučili da poštujem protivnika. Ovo je sport i želim da im čestitam kako su odigrali i kako su se borili. Finala su uvek ista, kad je egal... Na jednu loptu smo dobili utakmicu", rekao je Trinkijeri novinarima u Nišu.

Partizan je odbranio trofej u finalu Kupa Radivoja Koraća pobedivši Zvezdu sa 76:74 poenima Džoka Lendejla sa linije za slobodna bacanja. 

"Mogli smo mi, a mogla je i Zvezda da osvoji. Imali smo fantastičnu egzekuciju u poslednjim sekundama meča. Bio je baš dobar pas, gledao sam snimak, čist faul. Znam da nije lako ovako izgubiti utakmicu. Mogli smo i pre da dobijemo utakmicu", rekao je trener crno-belih. 

On je kazao da je jako lepo osvojiti trofej, ali da u ovoj sezoni ima još mnogo posla pred njegovom ekipom. 

"Trofej je trofej, trofeji gde piše 'Korać' je još važniji trofej i ja sam srećan zbog mojih igrača i svih ljude koji rade iza, a ne ispred. Uvek je važno kad se dobije derbi, a kad se dobije derbi sa trofejom, onda je još važnije"

On je dodao da je serija trojki Bilija Berona mogla da odvede meč u drugu stranu, ali da je "još sladje" što je njegov tim i pored teških pogodjenih šuteva upisao pobedu, pre svega zbog kvalitetne odbrane. 

"Ako vam treba naslov, njihov talenat protiv naše odbrane i mi smo dobili", zaključio je Trinkijeri.

JOŠ SPORTA:

+AKO NEMATE NAVIJAČA I VI STE POLA IGRAČA

"Ovo je bila sistemska krađa, KSS ne postoji..Videćemo da li ćemo učestvovati u daljim akcijama"

Bogdan se radovao dvostruko, Fener i Partizan uspešni!

"Neću moći da prebacim ako postave nekog visokog..."