Osumnjičeni za krađu lekarskog izveštaja bivšeg svetskog šampiona Formule jedan Mihaela Šumahera pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, prenose danas francuski mediji

Osumnjičeni za krađu lekarskog izveštaja nađen mrtav

> 08:53

"Osumnjičeni za krađu izveštaja obesio se u sredu u svojoj zatvorskoj ćeliji u Cirihu, dan pošto je uhapšen", prenose mediji pozivajući se na tužilaštvo u Ženevi.

Osoba, čiji indentitet nije obelodanjen, radila je u švajcarskom udruženju za pružanje hitne lekarske pomoći avionom.

Šumaher, teško povređen u skijaškoj nesreći u decembru prošle godine u Francuskoj, u junu je iz bolnice u Grenoblu prebačen u Lozanu na dalje lečenje. Sportista je prebačen vozilom hitne pomoći, iako je ranije bilo predviđeno da bude prevezen avionom.

Šumaherova menadžerka Sabine Kem izjavila je krajem juna da su ukradena i ponuđena na prodaju dokumenta za koja se tvrdilo da su lekarski izveštaji nemačkog vozača.

"Ukradena dokumenta se već nekoliko dana nude na prodaju. Te osobe tvrde da poseduju medicinsku dokumentaciju o Mihaelu Šumaheru. Ne znamo da li su to originalni papiri, ali jasno je da je dokumentacija ukradena. Krađa je prijavljena", navela je Sabine Kem.

Šumaher (45) je primljen na odeljenje intezivne nege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra pošto je teško povredio glavu u nesreći na skijanju. On je tada stavljen u stanje veštačke kome i operisan je dva puta.

Njegova porodica je 16. juna saopštila da se probudio iz kome, a istog dana je iz Grenobla prebačen u bolnicu u Lozani. Tada je zamoljena javnost da "poštuje dugu fazu rehabilitacije, koja će biti isključivo privatnog karaktera".

Šumaher je tokom karijere pobedio u rekordnoj 91. trci. Iz takmičenja u Formuli jedan se povukao 2012. godine