VASOVIĆ UVEREN U BOLJE DANE: Bili smo i u gorim situacijama!

> 22:52

Srpski vaterpolisti već godinama dominiraju u svim takmičenjima. Sa poslednjih 10 velikih takmičenja Srbija se vratila sa zlatnom medaljom, a jedini neuspeh „Delfini“ su doživeli u Barseloni, gde su na Svetskom prvenstvu zauzeli sedmo mesto. Međutim, posle tog takmičenja koje je održano 2013. godine, Srbija je započela seriju, a svima je najdraža medalja sa Olimpijskih igara u Riju.

Međutim, novi tim-menadžer reprezentacije, Jugoslav Vasović, je rekao da i najbolji mogu još bolje.

Zamislili smo da budem veza između tima i rukovodstva. Nadam se da ću moći da pomognem. Letvica je podignuta na najviši mogući nivo. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmom, jer je cilj za Igre 2020. u Tokiju isti kao pred Rio. Do Japana imamo mnogo toga da poboljšamo, pa i saradnju tima i rukovodstva – ističe Vasović.

Nekadašnji reprezentativac primećuje da je logično da vaterpolisti što više osvajaju, više i očekuju. Ali i da su svesni gde žive:

Ne može sport da bude van društva, van države, da se ne preslikava situacija. Kod nas je tako kako jeste. Raduje to što i dalje mnogo dece želi da trenira vaterpolo. Uostalom, pokazali smo da znamo da radimo, nismo najbolji samo u seniorskoj, već i u mlađim selekcijama.

I dok reprezentacije niže uspehe, dotle je klupska scena uzdrmana, jer je iz godine u godinu sve slabija:

Bili smo i u gorim situacijama, devedesetih godina mislili smo da nađemo da se izvučemo, a pojavljivale su se nove i nove generacije. Problem je to što nas napuštaju i dobri klupski igrači. Od 2013. klupska scena ide nadole, valjda smo dotakli dno i nadam se da ćemo krenuti nagore.

Još sporta:

BORUSIJA ODREDILA SUMU: 'Najbolji može da ide, cena je 80 miliona!'

STIŽE TRILING NA MARAKANU: Dolazi napadač iz Gane, ali i miljenik Delija! 

ODUŠEVLJENJE PA BOLAN ŠOK: Navikli smo na Jokićevu dominaciju, ali onda su svi zadrhtali! (VIDEO)

OVAKAV SKANDAL SE NIKADA PRE NIJE DOGODIO U TENISU! Velika uvreda za Noleta od strane Australian Opena!