Miloš Korolija uputio apel za pomoć VK Partizan

I KOROLIJA SE PRIDRUŽIO APELU: Partizan se mora spasiti

> 19:16

 Još jedan legendarni vaterpolista VK Partizan i naše reprezentacije, podigao je glas protiv propadanja srpskog vaterpola i njegovog simbola VK Partizan. Miloš Korolija, kaže da je poslovično dobro upućen u dešavanja u Partizanu i da je tužan zbog sadašnje situacije u kojoj se klub nalazi.

Što se mene tiče, ja sam dosta upućen u dešavanja, često idem na Banjicu i mogu da kažem da poznajem situaciju, ja sam tu igrački i ljudski sazreo, doživeo najveće uspehe. To za mene nije druga, već prva kuća, to je moj dom, Partizan.

Zato moram reći da mi nije lako kada vidim šta se dešava, eto na primer čitam ovih dana apele Dimitrija Rističevića, Nemanje Vica, oni apeluju da se pomogne Partizanu, pa oni bi u normalnijoj situaciji u stvari trebalo i da još uvek budu deo tog Partizana, da igraju u njemu, da igrački i ljudski sazrevaju. A ne ovako. Sadašnja generacija VK Partizan je najmlađa, ali i najtelentovanija, to su divni momci i zaista zaslužuju svaku pomoć i podršku.

Svaka čast na pokretanju ove akcije, uključiću se i podržaću apsolutno, mislim da bi trebalo da se zna da Partizan nije samo dragulj srpskog sporta. Partizan je srpski vaterpolo. Svaka čast naravno i ostalim klubovima, imaju i oni reprezentativce, mada se to može navesti kao izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Svakako, ja ovim apsolutno ne želim bilo koga omalovažavati, kod nas vaterpolista stvarno nema te ostrašćenosti, ali sećamo se dobro istorije, sećamo se današnjice, sećamo se šta Partizan predstavlja za jugoslovenski i srpski vaterpolo, koliko je dao i daje reprezentativaca, na nedavno završenim Olimpijskim igrama 11 od 12 su prošli školu na Banjici.

Super je to što se radi i u drugim centrima, u Vojvodini s juniorima, ali mislim da bez Partizana naš vaterpolo nikada neće moći da opstane i to je činjenica, 90-95% reprezentativaca su deca Partizana i ponavljam to nije nikakvo omalovažavanje ostalih, već suva činjenica.

Zato mislim da to nije nešto što se kaže ˝da bi trebalo˝ uraditi, već da bi se nešto moralo uraditi, da bi se moralo pomoći Vaterpolo klubu Partizan, i da bi svi trebali da pomognemo koliko možemo, jer tako se pomaže ne samo prvom timu Partizana, već svim onim klincima koji treniraju, izrastaju u asove, tako se pomaže celokupnom domaćem vaterpolu, a jasno je naravno da nigde nije idealno stanje i da kako treba pomoći Partizanu, tako treba i svim ostalim klubovima.

Kada sam ja odlazio iz kluba, kriza se već nazirala, ali iskreno nisam ni sanjao da će poprimiti ovakve razmere i zaista mi je teško zbog toga. Partizan je svima nama mnogo dao i on je najveći brend srpskog sporta, bilo bi izuzetno loše to izgubiti. Mi smo svi ponikli u tom klubu i on je zaslužan za naše uspehe, a gde god u vaterpolo svetu spomenemo ime Partizana svi ga izgovaraju s poštovanjem.

Naravno, ne bih da ni u kom slučaju mešam politiku u ovo, ali jasno je da je obavezno i Zakon o sportu promeniti, pomoći vaterpolu i generalno sportu u Srbiji. A da nema reprezentativnih uspeha u vaterpolu, taj sport bi bio sveden na ljuti amaterizam, pošto sad već možemo reći da je blizu amaterskog.

Zato apelujem na sve koji mogu da pomognu i podržavam ovu akciju za spas Partizana, jer Partizan je svima nama bitan i bez njega nema srpskog vaterpola!

Još sporta:

BORUSIJA ODREDILA SUMU: 'Najbolji može da ide, cena je 80 miliona!'

STIŽE TRILING NA MARAKANU: Dolazi napadač iz Gane, ali i miljenik Delija! 

ODUŠEVLJENJE PA BOLAN ŠOK: Navikli smo na Jokićevu dominaciju, ali onda su svi zadrhtali! (VIDEO)

OVAKAV SKANDAL SE NIKADA PRE NIJE DOGODIO U TENISU! Velika uvreda za Noleta od strane Australian Opena!