ZA OVE MOMKE JE NEBO GRANICA

> 23:52

’Delfini’ su u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni savladali domaćina Španiju posle boljeg izvođenja peteraca (7:7 u regularnom delu meča) i ponovo potvrdili da su najbolja ekipa svih vremena.

Gruja čita novine i gleda TV

Prvi put je neka selekcija vezala četiri evropska finala, što znači da nijedna nije uspela da osvoji toliko uzastopnih pehara i teško da će ovaj podvig biti uskoro ponovljen, osim ako ga naši momci za dve godine ne produže u Budimpešti. 

Ekipa Dejana Savića je tako stigla do sedmog najsjajnijeg odličja na evropskim prvenstvima, pa sada ima ukupno 26. zlata kada se računaju najveća takmičenja – Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, Svetski kup i Svetsku ligu), a sedmo na kontinentanom takmičenju. 

Naša reprezentacija, računajući i Mediteranske igre i Univerzijadu, na svom kontu ima ukupno 49 odličja – 30 zlata, 7 srebra, 12 bronzi. 

Trofejna generacija formirana od osamostaljenja države 2006. samo je dodatno unapređena pod vođstvom Savića, koji je uspeo da objedini tri najvažnije titule, a kruna čitavog ciklusa stigla je 2016. godine u Rio de Žaneiru, kada je osvojena dugo čekana zlatna olimpijska medalja. 

Sledeće veliko takmičenje biće Svetsko prvenstvo u južnokorejskom Gvangđuu, što će biti idealna prilika da se sa trona skinu Hrvati i napravi podloga za Igre u Tokiju 2022.

Izvor: B92.net

JOŠ SPORTA:

Degenek: Da nastavimo sa neprimanjem golova

EP U18: Drama u Letoniji, "Orlići" ispustili plus 13!

Hoće li Iliev reagovati?

Hamiltonu pol pozicija na ''Hungaroringu'', Fetel podbacio