Ko gubi može i da se ljuti - Hrvati nezadovoljni suđenjem

> 09:31

Srbija je u polufinalu nadigrala prvaka sveta rezultatom 9:7 i protiv Španije će se u subotu (22:15) boriti za zlato. 

Dejan Savić: Odlučili igrač manje i odbrana

"Šta pričati o sportu kad imate takve poluidiote. Nisam ništa ružno rekao. Nije se igrao vaterpolo, već neko rvanje u kojem se mi nismo snašli, a sve zbog sudijskog kriterijuma. Ovo nema veze s onim što reklamiraju – s vaterpolom", rekao je Tucak. 

"Imali smo prilike koje smo propustili, ali moram reći da smo od samog početka upali u zamku komentarisanja sudijskih odluka. Čestitam Srbiji na pobedi, ali sudijski kriterijum je prelomio i odlučio utakmicu. Nismo imali lucidnost ni koncentraciju da rešavamo situacije koje bismo inače lako rešili. Moramo skupiti glave i pokušati uzeti medalju",dodao je selektor Hrvatske. 

Mile Smodlaka je takođe nastavio istim tonom.

"Mnogo teška utakmica, teško se pripremiti, jer ovo je bio sasvim neki drugi sport, a mi smo došli da igramo vaterpolo. Ovo su bili teški fizički kontakti, nismo imali svoju prepoznatljivu lepršavost. A igrač više nam je bilo loš. Šta je tu je. Čestitamo Srbiji, moramo se okrenuti utakmici za treće mesto. Neće biti lako, ali moramo biti pravi, nije isto vratiti se s bronzom ili biti četvrti", rekao je Smodlaka. 

Suđenje je istakao i kapiten Hrvatske Andro Bušlje, ali smatra da je kriterijum bio loš po oba tima. 

"Čestitam Srbiji, bila je bolja. Loše smo izgledali, nismo se uspeli vratiti, imali smo prilika, nismo ih iskoristili, oni svoje jesu. Mi se okrećemo utakmici za dva dana koja neće biti laka. Bolje je uzet medalju, nego ništa. Suđenje? Sudije sude nešto što mi ne razumemo, ovaj čvrsti kriterijum nije odgovarao ni nama ni Srbiji", rekao je Bušlje. 

Hrvatska će se u borbi za treće mesto boriti sa Italijom. 

JOŠ SPORTA:

Najveća pobeda u istoriji!

Partizan na mišiće, sa minimalcem u Litvaniju!

NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA!

Ovo je gostujući dres PSŽ (video)