"Delfini" poštuju tradiciju!

> 15:07

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas će putovati na Evropsko prvenstvo u Barseloni.

Jokara potpisao: Nisam mogao ni da sanjam!

"Sve je otvoreno i kao do sada, poslednjih godina favoriti su isti. Tradicija srpskog vaterpolo nam nalaže da razmišljamo samo o medaljama, pa se tako nadamo da ćemo i sa ovog prvenstva da se vratimo sa medaljom. Realno gledano, samo na papiru imamo laku grupu i to nam daje prostora da produžimo pripremni period. Definitivno će 24. jul za nas biti 'dan D', kada ćemo igrati protiv Madjarske ili Italije u četvrtfinalu. Četvrtfinale je najbitnija utakmica na prvenstvu, kao i u svakom sportu i stoga nemamo pravo na kalkulacije, nastupićemo u najjačem sastavu!", rekao je novinarima selektor Dejan Savić.

Filip Filipović je naglasio da Srbija ide u Barseloni da osvoji trofej, a ne da ga odbrani.

"Što smo imali pritiska - imali smo... Naučili smo da se nosimo s tim. Niko na ovu ekipu ne gleda kao četvorostrukog uzastopnog prvaka, već kao ekipu koja želi da osvoji prvenstvo, a ne da ga brani. Kao i svake druge godine, mi se borimo za zlato, a da li ćemo ove godine uspeti u tome, ne znam, videćemo", rekao je Filipović.

Evropsko prvenstvo će se održati od 14. do 28. jula u Barseloni. Srbija se nalazi u grupi "D" gde će joj protivnici biti Slovačka, Rumunija i Rusija.

JOŠ SPORTA:

Kralj Artur stigao!

Pantić i Nikolić složni - Favoriti smo protiv Rudara!

Ima i onih koji će profitirati od odlaska Ronalda?

Kristijano u glavnoj ulozi letnjeg trilera - pogledajte sporedne uloge!