Srpski vaterpolisti zadovoljni su osvajanjem medalje na Svetskom prvenstvu, ali su razočarani što nisu uspeli da odbrane titulu.

Delfini u glas - Ovo je dobar kraj turnira! I dalje smo najjači!

> 17:56

Srbija je u subotu savladala Grčku 11:8 u borbu za treće mesto u Budimpešti, dva dana nakon gorkog poraza u polufinalu od Hrvatske.

Naši igrači ističu da bronzana medelja nije mala stvar, ali smatraju da su i dalje najbolji tim na svetu.

"Odlično smo otvorili utakmicu, imali pravi pristup i ogromnu želju da dodjemo do bronze. Uspeli smo. Ovo je dobar kraj turnira. Mislim da smo najjači ali nismo pokazali. To ćemo da analiziramo", rekao je Andrija Prlainović. 

"Pokazali da smo kvalitetniji. Bilo je da se psihički vratimo u igru. Vratili smo se posle teškog poraza, teškog jer godinama nismo gubili ovakve mečeve kao što je bio onaj sa Hrvatskom. Lagana pobeda. Od starta smo pokazali i kvalitet i želju.. Držali smo prednost od dva tri gola mada su oni lako dobijali faulove za razliku od nas. Tu je gorak uikus jer neko sa strane može da organizuje meč kako njemu odgovara", rekao Duško Pijetlović. 

"Ne bih komentarisao utakmicu, sve ste videli, Drago mi je da smo posle poraza od Hrvata pokazali mentalnu snagu da se vratimo i ponosan sam na ove momke, Čestitam im i srećan sam što sam deo ove ekipe. Bronza nije mala stvar. Nastavljamo dalje, verujemo u sebe", rekao je Milan Aleksić. 

"Čestitao bih momcima, stručnom štabu, nismo prekinuli niz medalja od 2014. Nije ono na šta smo navikli ali ovo je uspeh jer smo rekli da je svaka medalja bitna. Dosta smo sigurno delovali, davali golove iz igre. Grci su tvrdi, strpljivi pa smo se borili njihovim oružjem. Mislim da je lepo kada turnir završite pobedom", rekao je Gojko Pijetlović. 

"Nisam navikao na bronze ali sam sada prezadovoljan. Ostaje žal za onom utamicom sa Hrvatskom ali je sada sve ok kada se završi medaljom. Nije bilo dileme, ni nervoze. Grci su pokušavali ali smo držali sve vreme kontrolu igre i rezultata", rekao je Sava Ranđelović. 

U finalu SP se od 20:30 sastaju domaćin Mađarska i Hrvatska.

Još sporta:

Barselona plaća 26 miliona Nejmaru pre nego što napusti klub!

Vreme promena! Trojica igrača na izlaznim vratima Zvezde!

Venger locirao sledeću metu! Treće pojačanje Arsenala je vezista Udinezea!

Tako to radi Monako - "Mbape 2" stigao u Kneževinu!