Vlasnici etno sela "“Montenegro" u selu Brezna u Pivi, braća Milonja i Radonja Blagojević, odlučili su da svetskom teniskom asu Novaku Đokoviću poklone plac od 3.000 kvadratnih metara

NOVAK DOBIO NA POKLON PLAC: Braća Crnogorci šakom i kapom

> 08:25

Svoju darežljivost braća tumače kao znak zahvalnosti Đokoviću koji je kao teniser ne samo proslavio državu, "jer je poreklom Crnogorac" već i zato što je svadbom na Svetom Stefanu promovisao Crnu Goru bolje nego, kako kažu, Ministarstvo turizma u poslednjih deset godina.

Jedan od braće, Milonja, napomenuo je podgoričkom dnevniku da je plac udaljen oko 20 kilometara od Jasenova Polja, mesta odakle su poreklom Đokovići.

"Pre pet godina, moj brat Radonja i ja smo poklanjali besplatne placeve onima koji su želeli da naprave vikendicu na selu. Napravljeno je par kuća, ali zbog ekonomske krize to je malo zastalo, pa smo odlučili da poklanjamo placeve poznatim ličnostima koji vole i promovišu Crnu Goru”, objašnjava Milonja Blagojević.

Tako je, primera radi, prošle godine plac dobila mis Egipta Tara Emad, kojoj je majka Crnogorka i koja na svakom mestu promoviše Crnu Goru, smatrajući je svojom zemljom.

Vlasnici etno sela poznati su i po neobičnim manifestacijama, poput takmičenja u ležanju, ali i po proizvodnji jedinstvenih suvenira kao što su "bočica sa crnogorskim vazduhom" i "pivagra". Tu su i bašta Anđeline Džoli i Bred Pita, ludi kamen star oko hiljadu godina.

 

Izvor: Sportal