Đoković otkrio "male" tajne

> 11:11

Novak Đoković je u intervjuu koji je dao britanskom novinaru Džeju Šetiju, rekao je i da je veliki poštovalac vere i crkve.

Federer pokorio Majami i "Hard Rok" Stadion!

Đoković, koji se priprema za učešće na turnirima na šljaci, rekao je kako svaki dan počinje na isti način, molitvom.

Ovo nije prvi put da govori na tu temu, naprotiv, često je pričao o svojim religioznim osećanjima.

"Molim se svakog jutra. Prvo izrazim zahvalnost za zdravlje, na prilikama da nastavim svoju evoluciju kao multidimenzionalno biče u ovom životu. Zahvalan sam bogu na porodici, na osećanjima, što se budim u velikom krevetu da bih video najlepše izlaske sunca. Na tome što nastavljam da radim na stvarima o kojima sam govorio, da naporno radim i treniram, na obavezama koje imam kao otac i suprug", rekao je Novak.

On je rekao da je molitva njegova dnevna obeveza.

"Morate to činiti na dnevnoj bazi, da li je to neka dvominutna vežba smirenja ili molitva. Ponekad zaista nemate mnogo vremena, ali važno je biti disciplinovan i nastaviti sa tom praksom", dodao je Đoković.

Na pitanje, koji je najbolji savet koji je ikad dobio, rekao je sledeće:

"Biti otvorenog uma. Kada ste takvi, spremni ste da primate sve čime ste okruženi u ovom prelepom svetu. Mi smo blagosloveni što živimo u ovakvom svetu i što prolazimo proces evolucije. I kada dođete na prag saznanja ko ste, vi i dalje nastavljate da tragate za istinom. To vas donosi bliže izvoru odakle ste potekli i čini vas tako prisutnim smirtenim, ispunjenim radošću i zahvalnim što postojite, štio su tu svi oni koji vas okružuju i čine ispunjenim. To je suština života", zaključio je Đoković.

Poznata je i inicijativa srpskog tenisera da pomogne Crkvi uspenja presvete Bogorodice u Nici.

Ona se nalazi na privatnom posedu i poznato je da postoje pravni problemi oko vlasništva. Đoković je još u decembru najavio da će finansijski pomoći da se problem reši, kako bi pravosvalna zajednica u tom delu Francuske imala i dalje svoju crkvu.

JOŠ SPORTA:

Kakav debi Miloševića - Još jedan poraz Partizana!

Aldervejreld spasio Liverpul!

Ajaks dobio PSV, Tadić opet pogodio!

Braća Brajan osvojila Majami: "Pre osam meseci sam imao operaciju i doktor me je otvorio, mislio sam da više neću igrati"