Safin: "U krevet idem rano, oko 22, 23 sata...Veze i seks me ne zanimaju"

> 20:54

Marat Safin, bivši teniski broj 1, političar i neko koga sada tenis ne zanima toliko, pričao je o tome kako provodi svoje dane u sportskoj penziji.

Vilijam Hil: Nole prvi favorit!

On je za portal Sports.ru otkrio da voli da putuje, da ga devojke više ne zanimaju, ali i o religiji i drugim temama.

Za početak, opisao je kako izgleda jedan njegov dan.

"Zavisi. U krevet idem rano, oko 22, 23 sata, ustajem između osam i deset, šetam, putujem. Ne igram tenis. Samo ponekad igram turnire za veterane za koje se pripremam dve do tri nedelje. Ali u globalu, koja je svrha svega toga? Raditi isto je teško. Zamislite da ste ceo život radili kao novinar i onda završite karijeru i počnete opet to da radite. To je glupo. Zato uglavnom idem u teretanu da ostanem u formi. Tri puta nedeljno treniram po dva sata samostalno - da bih ostao u dobroj formi", kaže Safin. 

Od hobija kaže da ima samo putovanja, te da ne voli da robuje obavezama.

"Ljudi treba da razumeju da moraju da žive. Rade to ne misleći o pojedinim stvarima. U našoj zemlji, tek poneko može da bude sam na pet minuta. Zatvorite jednu osobu na dan u stanu, oduzmite telefon i kompjuter i videćete šta će mu se desiti. Nemam tih problema. Nije mi potrebno da gledam u nešto ili radim nešto da bih se osećao dobro"
, kaže Safin.

Prošle godine kaže da je posetio šest ili sedam zemalja jer ga Moskva zamara posle određenog vremena. Za Peru kaže da je neverovatna zemlja u koju će ići opet, a za sebe da je sam sebi dovoljan.

"Bio sam u Maču Pikčuu, sjajni utisci. Sumnje se da ga nisu izgradili ljudi, pa mi je postao interesantan. Mislim da je za ljude bilo preteško da naprave onakvo nešto. Čak i vodiči ne znaju tačno kako se to desilo. U teoriji su ga sagradili ljudi, ali ja ne verujem. Ima tu još nešto...",
 kaže Safin i ne potvrđuje da su vanzemaljci, ali da je slično kao i sa piramidama u Egiptu.

"Verujem da nismo sami u svemiru",
 kaže Safin i negira postojanje religija.

"Ne postoje religije jer je to veštački stvorena stvar. Svako razume zbog čega su stvorene. Drugačiji pristupi, ne bih da uvredim bilo koga, ali rekao bih da sam ateista"
.

Safin između ostalog priča da je izmoren fizički i psihički od tenisa, ali da od novca zarađenog karijere i dalje putuje.

"Još uvek imam dovoljno novca. Svakog zanimaju samo brojevi, a ja kažem da imam dovoljno. Imamo drugačije pristupe, evo ovde je nova lutka, a nije potrebna još jedna. Nekome je potrebno deset miliona, a nekom deset milijardi dolara. Manje-više, ja imam dovoljno. Prošlo me je sve to. Nisam zainteresovan",
 objašnjava Safin koji napominje da vozi samo jedan auto i da se novac ne može poneti u kovčeg. 

Tokom karijere je bio poznat kao temperamentan i često je prelazio granicu besa. Kaže da su mu karijeru otežavale povrede od napora, a da je sada opušten. 

"Sada bih bio miran. Ranije je bilo drugačije, često je bilo nervoze zbog mečeva. I to je teško savladati. Svaki put kad počnete i igrate. Psihologija ponekad zakaže. Šest meseci zaredom idete na teren na 45 stepeni i nešto ne radi, izgubite, ne znate ni od koga. Naravno da počnete da se nervirate. Još se ne osećate svojim, a neko je nešto rekao i vi uzvratite sa tri slova. Što ste mlađi, imate utisak veće moći i tu mozak nije uključen", priča Safin koji objašnjava i da nije spreman ni za kakvu vezu niti seks jer jednostavno za to nije spreman.

JOŠ SPORTA:

Lalatović ostaje!

Lebron o Voriorsima: "Sje**ni su. Mentalno i fizički. Kažem vam, sj**ni su."

Srbija se u Makedoniji sprema za Svetsko prvenstvo

Čekamo Nurmagomedova i Mekgregora i u 2019. godini!