Federeru se sviđa Đokovićev nekadašnji stajling

> 16:00

Rodžer Federer bi mogao da zameni Najki sa nekadašnjim sponzorom Novaka Đokovića, Uniklom.

Inter juri pojačanje u na Apeninima

Uniklo je do nedavno bio snabdevač sportske opreme srpskom teniseru Novaku Đokoviću, koji je 'prešao' u Lakost, a dosta dugo su u saradnji sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Federer je sa američkom kompanijom Najki potpisao ugovor pre više od dve decenije, tačnije 1994. godine,

Ugovor Najkija i Švajcarca potpisan je 2008. godine u vrednosti od 100 miliona dolara, a sada bi verovatno najbolji teniser svih vremena mogao da ima novog sponzora. 

Rodžer bi trebalo da potpiše desetogodišnji ugovor sa japanskim proizvođačem u vrednosti od 30 miliona dolara godišnje tj. ukupno 300 miliona dolara, preneo je italijanski novinar Vinćenco Martući, a potvrdili švajcarski mediji. 

Problem koji bi nastao ovom saradnjom je taj da Uniklo ne proizvodi teniske patike, tako da bi Federer morao da nađe i novog sponzora tog dela svoje opreme. 

Teniser se pojavio u Štutgartu, gde će nastupati u svom povratku na teniske terene na turniru koji traje do 17. juna, a nosio je majicu kompanije Najki, tako da ništa oko njegovog eventualnog 'transfera' u Uniklo nije potvrđeno. 

Interesantno je da Federerov logo "RF" poseduje upravo Najki, pa bi on usled napuštanja te kompanije ili morao da otkupi prava na sopstveni logo ili da ode bez njega.

JOŠ SPORTA:

3x3 Srbija u četvrtfinalu

Prva meč lopta za Crvenu zvezdu!

Orlovi sleteli u Rusiju

Legenda Arsenala preuzima Nicu