Novak Đoković nije u formi, a očekuje ga težak posao do kraja sezone

POČINJE NOLETOVA ODBRANA: Može li Đoković ostati prvi do kraja sezone?

> 10:55

Od 31. jula čekamo da Novak Đoković osvoji titulu. Post predugo traje, poslednji put je bio najbolji u Torontu, koji mu je bio generalna proba za Olimpijske igre.

Moramo i da stavimo ruku na srce, pa da budemo pošteni i kažemo da se od pomenutog trenutka Novak nije naigrao tenisa jer je bio povređen. Učestvovao je na Olimpijskim igrama, US Openu i Šangaju, ali nigde nije uspeo da osvoji trofej.

Kako nas je u poslednje dve sezone navikao da na skoro svakom turniru uzima titule, sada nam je čudno što na poslednja tri takmičenja to nije uspeo. Poslednji put dugačak post Đoković je imao 2013, kada je šest meseci čekao da podigne pehar. Tada je 21. aprila bio najbolji u Monte Karlu pobedivši u finalu Rafaela Nadala, a onda je redom gubio u Madridu, Rimu, na Rolan Garosu, Vimbldonu, u Montrealu, Sinsinatiju i na US Openu.

Potom je usledio furiozan finiš u kojem je osvojio Peking, Šangaj, Pariz i Masters u Londonu, a dobio je i dve partije u finalu Dejvis kupa u Beogradu protiv Čeha.

I 2012. Đoković je imao poduži post jer od trijumfa u Majamiju, koji je bio u martu, nije uspeo da osvoji trofej sve do Toronta u avgustu. Tada je gubio u Monte Karlu, Madridu, Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu i na Olimpijskim igrama.

U smiraj ove sezone, Novak ima priliku da ponovo zablista. Za to mu je potrebno da odbrani trofeje u Parizu i Londonu za berićetan završetak.

Endi postaje prvi 7. novembra?

Na sajtu ATP-a osvanula je zanimljiva analiza po kojoj Endi Marej može da postane svetski broj jedan 7. novembra. Oni su tako postavili scenario da ukoliko Endi osvoji Beč i Pariz, a Novak stigne samo do polufinala u Gradu svetlosti, Škot bi pred Masters u Londonu (kada izlaze bodovi sa liste) mogao da stigne do broja jedan na listi.

JOŠ SPORTA:

HTELI DA LINČUJU SUDIJU: Pukom srećom preživeo napad navijača

KO UPRAVLJA PARTIZANOM? Uprava, navijači, ili Valeri Božinov?

SREĆOM IMAO JE KACIGU: Teška nesreća na trci MOTO GP (VIDEO)

TERZA HTEO DA SE BIJE: Umalo do fizičkog obračuna na Zajednici Superligaša

ONI SE BAŠ DOBRO LEMAJU: Kada se pobiju dve prijateljske navijačke grupe onda je to posebno žestoko (VIDEO)