Katalonci 16. maja gostuju u Južnoj Africi

Barselona igra u Johanesburgu u čast Nelsona Mandele

> 21:46

Fudbaleri Barselone igraće 16. maja u Johanesburgu prijateljsku utakmicu protiv šampiona Južne Afrike, ekipe Mamelodi Sandauns, u sklopu obeležavanja 100 godina od rođenja Nelsona Mandele, saopštio je danas taj španski klub. Utakmica će se igrati na FNB stadionu na kojem je Španija 2010. godine osvojila titulu šampiona sveta.

Finale grčkog kupa sudi španski arbitar

- Barselona se oduvek divila Nelsonu Mandeli, jednoj od najvećih ličnosti 20. veka, koji je posle 27 godina zatvora postao prvi demokratski izabrani predsednik Južne Afrike - navodi se u saopštenju Barselone i dodaje. -Mandela je predstavljao borbu za slobodu i jednakost u zemlji i odigrao je ogromnu ulogu u objedinjavanju rasno podeljenog društva.

Ovo je drugi put da će Barselona igrati u Južnoj Africi pošto je 2007. godine u Pretoriji pobedila Sandauns 2:1. Barselona će meč u Johanesburgu odigrati između dve poslednje utakmice u Primeri ove sezone, protiv Levantea 13. maja i Real Sosijedada 20. maja.

Katalonska ekipa osvojila je 25. titulu šampiona Španije, osvojila je i Kup kralja, a pokušava da postane prva ekipa još od 1933. godine koja je sezonu završila bez poraza.

JOŠ SPORTA:

Dušan silni, Lajović izbacio Del Potra za četvrtfinale Madrida

Klub ispao, trener odlazi, navijači traže da mu se pridruži i predsednik

Milovanović: Zvezda zaslužila da postane šampion!

Obradović: Fajnal-for u mojoj zemlji je nešto specijalno za mene!