ZA DESET! (VIDEO)

> 10:59

Dušan Tadić odigrao je u utorak uveče u Madridu savršenu utakmicu.

DUŠAN SILNI (VIDEO)

Srbin je zabeležio najbolji meč sezone kada je bilo najvažniije, na gostovanju najvećem evropskom klubu, trostrukom uzastopnom osvajaču Lige šampiona. Tadić se poigravao sa odbranom Real Madrida te golom i uz dve asistencije režirao impresivnu pobedu Ajaksa 4:1 na Santjago Bernabeuu.

Prema statistici SofaScore, Tadić je protiv najtrofejnijeg tima LŠ dobio čistu desetku. On je prvi Srbin koji je dobio ocenu 10 u Ligi šampiona. 

Tadić je za 90 minuta uspešno izveo sva četiri driblinga, poslao je 22 tačna dodavanj (74%), od kojih je pet bilo ključnih, a sa tri je stvorio velike šanse.

Ali, i ne samo po SofaScore. Mnogi evropski časopisi davali su ocene fudbalerima nakon ovog susreta, pa je tako Tadiću pripala, kako kažu, retka desetka od renomiranog francuskog lista L'Ekip. 

Kako se navodi, Tadić je tek deveti fudbaler ikada koji je dobio desetku od kolega iz L'Ekipa. Na toj listi su još: Frank Soze (1988), Bruno Martini (1988), Oleg Salenko (1994), Lars Vindfeld (1997), Lionel Mesi (2010, 2012), Levandovski (2013), Karlos Eduardo (2014) i Nejmar (2018). 

Fudbalski svet bruji o partiji Tadića, koji je u 30-toj godini života odigrao najbolju utakmicu u karijeri.

JOŠ SPORTA:

Solskjer dobija poklon od 110 miliona evra!

Očekivano: Željko na čelu Unije trenera!

Kad se Italijani pitaju: Janis je najbolji Evropljanin!

Razmišljao o završetku karijere, Benfika traži 100 miliona!