Profit na prvom mestu - SP za klubove menja format, ulazi 12 evropskih klubova!

> 11:13

Savetnik predsednika FIFA Đanija Infantina, legendarni Hrvat Zvonimir Boban, najavio je ukidanje Svetskog klupskog prvenstva.

Sjajan gest Marije Šarapove: "Čuvaj sebe, bićeš broj 1"

SP za klubove ima skoro egzibicioni karakter uprkos velikim naporima FIFA da od njega napravi elitno takmičenje.

Tako je pre nekoliko nedelja Realov trijumf u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prošao skoro neprimetno u fudbalskom svetu.

"Ovo ne zadovoljava nikoga. Poput Kupa konfederacija, vreme je da se rešimo turnira koji nisu na nivou FIFA i stvorimo pravo klupsko Svetsko prvenstvo koje će se igrati svake četiri godine", rekao je Boban. 

On je najavio da će u novom takmičenju učestvovati 12 evropskih i 12 klubova sa ostalih kontinenata. Boban je u intervjuu za "Sky Sports" oštro osudio skandalozno ponašanje rasista na utakmici između Intera i Napolija u Seriji A. 

"Žao mi je da se na San Siru, jednom hramu fudbala sa navijačima koji su toliko puta druge učili poštovanju može nešto ovako dogoditi. To je veliko razočaranje. Ali, postoji rizik da optužiš 99% ljudi koje formiraju normalni, umesto onih 1% koje čine potpuni idioti koji su sramota za društvo i ljudski rod. Uvek je teško zaustaviti utakmicu, iako je neke poruke važno poslati pa je možda trebalo drastično reagovati. Da je to sudija uradio, bila bi to dobra odluka, ali razumem ga".

JOŠ SPORTA:

Loše vesti za Srbiju: Ronaldo se vraća u reprezentaciju

"Jokić je Medžik Džonson sa 2,18"

Partizan ispustio šansu za brejk i pao u Viljnusu

Srpski klubovi 1/1 - Zvezda na krilima Čovića slavila!