Partizanov stub odbrane garantuje "nulu"

> 16:55

Napad ne funkcioniše, odbrana i nije tako loša ali Partizan mora da se uozbilji ukoliko misli da prođe dalje.

Dangubiću istekao ugovor, igraće i naredne sezone Evroligu?

Bata Mirković je došao umesto Miroslava Đukića i zna koliko je važno odigrati dobro na gostovanju. Partizan bi već u četvrtak veče (19.45, TV Sportklub 1) mogao da završi veliki posao. 

"Čeka nas snažna ekipa, moramo da budemo mirni, jer je je ovo praktično polufinale na putu do Lige Evrope. Ništa neće biti rešeno u Danskoj, trajaće dvomeč 180 minuta. Potrebno je da nam koncetracija bude na maksimalnom nivou, jer će nas Nordsijeland verovatno pritisnuti od prvog minuta, zbog čega moramo da budemo što je bolji moguće", predstavio je deo plana Mark Valijente, španski štoper u ekipi Partizana.

"Daj gol u gostima" je od krucijalnog značaja. 

"Ako damo gol na strani, važiće duplo. Za nas bi bilo sjajno da dobijemo meč bilo kojim rezultatom. Najpovoljnije, da ne primimo gol. To je uvek važno u evropskim okršajima, a može da nas raduje činjenica da smo na sedam mečeva ovog leta primili samo dva gola", jedno oko baca i na statističke podatke nekadašnji Barselonin đak.

Partizan treba da igra ofanzivno i da ne primi gol na gostovanju. 

"Bilo bi lepo da dobijemo, nebitno kojim rezultatom, samo bez primljenog gola. Čini mi se da bi i 1:0 predstavljalo odličan rezultat. Nordsijeland je mlad tim, školovan, podseća me na Jang Bojs, jer u ofanzivnom delu ima brze igrače. Daćemo sve od sebe da ih zaustavimo", obećava Nemanja R. Miletić.

Njegov pogodak u nadokandi prvog poluvremena prethodnog gostovanja pokazatelj je da se Parni valjak izveštio u ofanzivnom prekidu, već pet golova ove sezone postigao je dok igra mirije.

"Lane to nije bio slučaj, ali ove sezone bismo mogli da računamo na više pogodaka iz prekida. Mada, više bih vole da golove postižemo iz igre, posle izgrađenih akcija, da nas krene realizacija. Statistika UEFA pokazuje da smo dosad imali više od 60 šuteva na gol rivala, a dali samo četiri gola iz igre. Važnije nam je da proradimo u završnici, nego da se oslanjamo na prekide", smatra Miletić, koji se nada da će Partizan već u prvoj utakmici sa Zoranom Mirkovićem na klupi "napraviti pozitivan rezultat i mirno dočekati revanš".

Nordsjeland je skroz drugačija ekipa u odnosu na sve dosadašnje Partizanove protivnike. 

"Gledali smo snimke, dosta su brz tim. Uverili smo se da i oni imaju nedostake. Moji direktan rival, njihov desnokrilni vezista je brz, tehnički dobar u situacijama "jedan na jedan", ali ne sumnjam da ćemo ga zaustaviti. Pitate me, može li odbrana da sačuva nulu? Naravno", isijava optimizam iz reči Nemanje G. Miletića.

Ako tako bude, onda Grobari ne bi trebalo da se brinu. 

Goran Zakarić?

"Reč je o dobrom igraču. Vidim po centaršutevima i završnici da ima strašnu levu nogu. Nismo mnogo treninga odradili zajedno, ali mislim da je dobro pojačanje za Partizana", smatra štoper Miletić, koji hvali i Milana Smiljanića. "Na utakmici sa Mladosti, Lola je i mene oduševio, prijatno me iznenadio. Najviše je pretrčao, bio jedan od najboljih aktera protiv Lučanaca".

Valijente: Mirković može da mi pomogne. 

Đukić je Španca doveo u ekipu ali Španac smatra da i Bata Mirković može da mu pomogne. 

"Tako je to u fudbalu, treneri odlaze i dolaze, a naš zadatak je da uradimo sve što je do nas da Mirkoviću omogućimo lep debi. Da sezona počne što je bolje moguće za njega. Znam da je bio sjajan igrač, što je dobro, jer zna moju poziciju i može da mi pomogne", smatra Španac.

Zdjelar: I oni imaju rupu!

Uveren je Saša Zdjelar da Partizan može ne samo da se odupre Nordsijelandu, već i da ga tuče na njegovom stadionu.

"Čeka nas utakmica koju ne možemo doživeti u našem prvenstvu. Nismo dosad igrali protiv ovakve ekipe. Naša prednost je to što domaćin ima dosta mladih igrača, sigurno negde ima i rupa, dok je njihova vrlina velika brzina koju moramo da kontrolišemo tokom utakmice. Iskustvo je na našoj strani. Za nas bi dobar rezultat predstavljalo postizanje gola na strani, super bilo da se završi 1:0 ili 1:1", smatra vezista crno-belih.

JOŠ SPORTA:

Barna u polufinalu!

"Ronaldo vredi 20 lopti i 12 kompleta dresova"

Bakajoko i Draksler za miran san?

Inter i Modrić još nisu završili?