Ovome nema kraja - Kepa postaje najskuplji golman na svetu!

> 14:55

Atletik nije naveo o kom klubu se radi, ali su mediji preneli da je u pitanju Čelsi i da je pitanje trenutka kada će Kepa preći u engleski klub.

Đoković: Konstantnost i servis – toga ranije nije bilo

Kepa je uplatio sumu od 71 milion funti španskoj La Ligi, koja će onda, po protokolu, tu cifru proslediti Bilbau, a Kepa će taj novac dobiti od svog novog kluba

Novi trener Čelsija Maurisio Sari rekao je da je Kepa veoma mlad, ali veoma dobar golman, a na golu nekadašnjeg šampiona Engleske zameniće Belgijanca Tiba Kurtou, koji je na izlaznim vratima kluba i predviđa mu se transfer u Real Madrid. 

Mladi goman "Crvene furije" odigrao je 53 utakmice u La Ligi za baskijski klub, a u januaru je potpisao novi ugovor do 2025. godine, pa je samim tim otkupna klauzula "skočila" na ogromnih 71 milion funti. 

Kepa će tako postati najskuplje plaćeni golman u istoriji fudbala, jer će oboriti rekord Alisona Bekera koji je iz Rome prešao u Liverpul za oko deset miliona funti manje. 

Kepa je tako drugi igrač Atletik Bilbaa koji u skorijem periodu napušta ekipu aktiviranjem otkupne klauzule, posle štopera Imerika Laporta, koji je u januaru prešao u Mančester siti. 

Bilbao je za ta dva igrača inkasirao oko 130 miliona funti.

b92.net

JOŠ SPORTA:

Imamo novog najskupljeg golmana svih vremena!

Pogba se dogovrio sa Barsom - sledi "rat" sa Murinjom

"Sergej je bolji od Pogbe i vredi više od njega"

Vazura: Pojačanja zavise od struke, odlasci od ponuda