Fudbalski klub Mančester junajted potpisao je u ponedeljak najveći ugovor u istoriji sporta, bar kada je reč o sportskoj opremi. Mančester junajted je saopštio da je sa nemačkim gigantom Adidasom potpisao desetogodišnji ugovor vredan 941 milion evra

MANČESTER SKINUO NAJK: Adidas obukao "crvene đavole" za 941 miliona evra

> 21:25

Nemački brend će se tako posle 23 godine vratiti na "Old Traford", pošto su igrači Junajteda poslednji put nosili dresove te kompanije 1992. godine a
ugovor počinje da važi od 2015. godine, što znači da će crveni đavoli u predstojećoj sezoni idalje nositi opremu Najkija. Naime, američka kmpanija je posle 12 godina rešila da okonča saradnju sa Junajtedom.

Zanimljivo je da će američka kompanija nastaviti da sponzoriše gradskog rivala Mančester siti, sa kojim ima ugovor vredan 12 miliona funti godišnje.

Međutim, Junajted će sada od novog sponzora svakih 12 meseci dobijati neverovatnih 75 miliona funti.Adidas će i pored toga lepo zaraditi na saradnji sa Mančester junajtedom. Nemci su izračunali da će u narednih deset godina inkasirati profit od milijardu i 880 miliona evra.

Izvor: Kurir