Vazura: Pojačanja zavise od struke, odlasci od ponuda

> 11:59

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, rekao je da je uprava spremna da dovede igrače po "ukusu" Bate Mirkovića, kao i da proda one koji mu se ne uklapaju u koncept.

Bata: Da konsolidujemo redove

Vazura je govorio o finansijama i promenama u timu.

"Ne zavisi Partizan od naredne dve ili četiri utakmice. Ako budemo igrali Ligu Evrope, to već menja neki naš finansijski plan. Ako budemo u grupnoj fazi, postoji jedan scenario, ako ne budemo igrali, čeka nas drugi scenario. Verovatno, ako ne budemo igrali Ligu Evrope, znaćemo kako ćemo da se finansiramo. Ne menja to sad poslovanje Partizana, ali olakšava mnogo posao. Liga Evrope je sigurno šestomesečni budžet Partizana i do sledećeg prelaznog roka bismo lagano mogli da prođemo ove mesece što dolaze. Naravno da bih voleo da igramo Ligu Evrope, jer ona ne samo da donosi novac, već i bolju prodaju igrača", jasan je Vazura.

O sumi novca koja se dobija ulaskom u Ligu Evrope.

"Pravo da vam kažem, mislim da niko ne zna preciznu cifru, pošto UEFA uplaćuje posle kazni kada se skupe... Ne možemo da znamo dok ne dobijemo novac. Kada se ispadne iz plej-ofa, dobija se 300.000 evra, a kada se prođe plej-of dobija se 2.900.000 evra, plus ovo dosad. Ako se uđe u Ligu Evrope, samim ulaskom se zarađuje oko 4.000.000 evra".

O novim pojačanjima.

"Stručni štab može da kaže ako im nešto treba. Mislim da je sportski direktor pričao sa šefom i sa strukom na tu temu. Što se tiče uprave, mi smo otvoreni za dovođenje još igrača, ako struka misli da treba. Ako smatraju da mogu da ih uklope u narednih 15 dana, koliko još traje prelazni rok...", ostao je nedorečen Vazura.

Realno je da bude odlazaka do kraja prelaznog roka.

"U Partizanu, inače, sve radimo u dogovoru sa strukom, prodaju i dovođenje igrača. Neće biti nikakvih iznenađenja do kraja prelaznog roka. Upućeni smo u sve probleme, ali ja nisam upućen u to da dovodimo još nekog. Ne znači da nećemo. Odlasci? To je živa stvar... Očekujem da za sedam dana, kada prelazni rok ulazi u finiš, bude zanimljivih ponuda. Ima tu igrača koje smo spremni da prodamo, za neke nismo spremni, ali videćemo od ponuda. Ima interesovanja za sve igrače, znamo koji će skauti doći u Dansku da gledaju naše igrače. Oni su uvek na ceni".

O utakmici protiv Nordsjelanda.

"Teška utakmica nas čeka u Danskoj. Nadam se da ćemo se vratiti kući s pozitivnim rezultatom. Imamo novog trenera, očekujemo bolju igru Partizana. Nadam se da će uspeti ova šok terapija. Ne potcenjujemo protivnika, znamo da se radi o vrlo organizovanoj ekipi, koja igra dobar fudbal. To je dobar evropski tim. Za Partizan je jako bitno da prođe dalje. I finansijski i u svakom drugom pogledu".

Ne razmišlja o Bešiktašu.

"Moglo je da bude teže, kako nije moglo... Sevilja je težak protivnik. Naše je da igramo fudbal. Gledajte, ako prođemo Nordsjiland, Bešiktaš će sigurno biti favorit. Ako nismo pravi, onda ne moramo da prođemo, a ja mislim da smo pravi i da možemo da igramo fudbal sa svima. Videćemo... Hajde da prvo prođemo Nordsjiland, a i da Bešiktaš prođe Lask... Daleko je Bešiktaš".

JOŠ SPORTA:

Kafu na pragu "Marakane"

Vraćamo dug Duletu

Melo "na raketni pogon"

Batin spisak za Dance