Bajernova "petarda" Ajntahtu

> 01:14

Bajern je Ajntraht i podigao trofej nemačkog Super kupa. Rezultat je bio 5:0 (2:0).

Ovo je razlog zašto je Kurtoa napustio Čelsi

Bajern je izveo prilično jak sastav, jasno je da su želeli da osvoje ovaj trofej, ali izgleda da su baš lako izašli na kraj sa donekle kombinovanim sastavom Frankfurta.

Goleadu je otvorio Levandovski, koji je u prvom poluvremenu za samo 5 minuta postigao dva gola, oba gola glavom, prvi u 21, a drugi u 26. minutu.

Pri kraju prvom poluvremena, Humels je imao sreću jer nije dobio direktan crveni karton nakon jednog vrlo grubog starta nad Gaćinovićem. Sudija je ipak procenio da je faul bio samo za žuti karton, iako je Humels bio poslednji igrač odbrane. 

Levandovski je nastavio tamo gde je stao u drugom poluvremenu, nakon malih čarki sa protivničkim igračima on je rešio da postigne het-trik, a nakon dva gola glavom, ovoga puta rutinski je postigao gol desnom nogom, nakon fantastične asistencije Tomasa Milera.

Igrači Frankfurta su nastavili da provociraju Levandovskog, pa je Poljak čak i dobio nezgodan udarac, nakon kog je napustio igru jer trener Niko Kovač nije hteo da rizikuje povredu svog najboljeg igrača. 

Nemački šampion se tu nije zaustavio, pa su golove postigli još i Koman u 63. minutu, a Alkantara je postavio konačan rezultat od 5:0 u 85. minutu, nakon asistencije Komana. 

Niko Kovač je fantastično započeo trenersku karijeru u novom klubu, a Bajern će sezonu otvoriti 24. avgusta u meču protiv Hofenhajma.

JOŠ SPORTA:

PL - Siti na dominantan način počeo odbranu titule

Lorenco slomio Vaskeza - Dukati ponovo najbrži!

"Drugi" tim ipak jak za Spartak

Partizan na jedvite jade u Zemunu