Povukla se velika plivačka nada, Misi Frenklin!

> 17:20

23-godišnja američka plivačica, Misi Frenklin je objavila da je završila karijeru.

Gledaćemo Tipsarevića u Melburnu!

Mlada plivačica je završila karijeru zbog hroničnih problema sa ramenom, koji su joj pravili velike probleme u poslednje dve godine, zbog čega u tom periodu nije bila na visokom nivou.

Frenklin je na Olimpijskim igrama debitovala u Londonu, kada je imala 17 godina, i tada je osvojila četiri zlatne medalje (100 metara leđnim stilom, 200 metara leđnim stilom, 4x200 slobodnim stilom, 4x100 kombinovano i 4x100 slobodnim stilom).

Međutim, četiri godine kasnije, na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, zbog problema sa ramenom osvojila je tek jednu medalju, na 4x200 slobodnim stilom.

"Bilo mi je potrebno mnogo vremena i snage da izgovorim ove reči 'idem u penziju'. Ali, sada sam spremna. Spremna sam da ne trpim bolove svakog dana. Spremna sam za udaju i sremna sam da jednog dana postanem majka. Spremna sam da nastavim sa profesionalnim razvojem, ali i da se razvijam kao osoba kako bih bila uzor mladima. Spremna sam za ostatak svog života", rekla je Frenklin.

Učestvovala je ukupno na tri svetska prvenstva, u Šangaju 2011., Berlinu 2013. i Kazanju 2015. godine. Osvojila je ukupno 16 medalja - 11 zlatnih, 2 srebrne i 3 bronzane.

Prvi svetski rekord je oborila 2011. kada je imala svega 16 godina, na Svetskom šampionatu u Berlinu, u disciplini 200 metara leđnim stilom.

Bila je velika nada američkog plivanja, i previđali su joj karijeru bolju i od Majkl Felpsa.

Misi, želimo ti svu sreću u nastavku.

JOŠ SPORTA:

Makedonci se šale sa Murinjom: "Žoze dođi kod nas, nemaš šta da izgubiš"

Letošnja "bomba" se pretvorila u "prskalicu" - Sergeju drastično pala cena...

Stigla zamena za Bitadzea, Crnogorac dolazi u Mitrovicu!

Karadžić se vraća u Partizan!