Deset univerziteta sa najvećim procentom studenata iz inostranstva

> 11:04

Za one studente koji planiraju da studiraju u SAD, evo liste 10 univerziteta koji su popularni među Vašim vršnjacima iz inostranstva.

Bilo da trenirate neki sport ili ste samo zainteresovani za studije u SAD, postoje univerziteti koji privlače studente iz inostranstva više od ostalih. Ovi univerziteti se nalaze svuda po SAD. Od juga i severoistoka, pa sve do zapada, za svakog se nađe nešto. Napravili smo listu od deset univerziteta sa najvećim procentom studenata iz inostranstva kako bi pomogli svetskim putnicima da nađu mesto koje bi nazvali domom. Nadamo se da će ovo biti od pomoći!

FLORIDA INSTITUTE OF TECHNOLOGY

The Florida Institute of Technology, poznatiji kao Florida Tech, je inicijalno osnovan kao prostor za obuku za profesionalce u oblasti svemirske industrije koji su radili u prostorijama koje su sada poznate kao Svemirski centar John F. Kennedy. Međutim, univerzitet takođe nudi programe diplomskih studija u oblasti nauka, inženjerstva, humanističkih nauka, psihologije, STEM obrazovanja itd. Oko polovine studenata upiše Koledž za inženjerstvo u okviru univerziteta. Lokacija koledža, na mestu koje je poznato kao Svemirska obala Atlantskog okeana, pruža studentima idealno mesto za vodene sportove kao što su surfovanje, veslanje, vožnju kajakom i pecanje. Ukoliko su zainteresovani za bavljenje tradicionalnijim sportovima tokom studija, mogu da se raspitaju o sportskim timovima Florida Tech Panthers, koji se takmiče u drugoj diviziji NCAA na Konferenciji „Zemlje sunca”. Takođe, postoji više od 100 studentskih organizacija u koje bi mogli da se uključe, uključujući oko deset bratstava i sestrinstava. 33% studenata na diplomskim studijama Floride Tech su iz inostranstva, tako da ukoliko se brinete oko toga da li ćete odudarati od sredine, ovo mesto je prilika da se uklopite!

NEW SCHOOL (NY)

New School je privatna institucija koje je osnovana 1919 godine. Ovo je koledž urbanog izgleda, na čijim diplomskim studijama ima oko 6.695 studenata. New School koristi školski kalendar koji je organizovan po semestrima. Na listi najboljih koledža za 2016. godinu, New School  je zauzeo 127. mesto u konkurenciji državnih univerziteta. U okviru The New School se nalazi i svetski poznati koledž za dizajn, reprezentativni koledž za humanističke nauke, slavni koledž za scenske umetnosti, i legendarni koledž za istraživanja u domenu društvenih nauka. Procenat studenata iz inostranstva na diplomskim studijama 31,7%, tako da su studenti iz inostranstva ovde dobrodošli!

ILLINOIS INSTITUTE OF TECHNOLOGY

The Illinois Institute of Technology (IIT), privatni univerzitet u Čikagu, nudi razne mogućnosti za studente koji su zainteresovani za nauku. IIT nudi širok izbor programa u inženjerstvu, uključujući svemirsko inženjerstvo, biomedicinsko inženjerstvo i mašinstvo, kao i programe iz arhitekture i nauka. (Za studente koje zanimaju humanističke nauke, Univerzitet ima smerove iz oblasti komunikacija, društvenih nauka i političkih nauka). Univerzitet takođe obuhvata Institute of Design; the Chicago-Kent College of Law, koji je posebno poznat po svom probnom programu advokature; the Stuart School of Business; i ostale programe diplomskih studija. IIT zauzima jako treće mesto na našoj listi, gde 30% njihovih studenata sa diplomskih studija dolazi iz neke druge zemlje koja nije SAD.

UNIVERSITY OF TULSA (OK)

Studenti na The Illinois Institute of Technology (UT) imaju dva transkripta: jedan u vezi školske godine, i jedan u vezi vannastavnih aktivnosti. Ovaj drugi transkript je poznatiji pod nazivom CCT, i predstavlja skup podataka o svim članstvima u klubovima, svih liderskih pozicija i veština koje se cene na tržištu rada, a koje je određeni student stekao tokom koledža. Kako bi poboljšao svoj CCT, student može da se uključi u više od 200 studentskih klubova i organizacija. Grčki sistem sadrži više od 10 bratstava i sestrinstava na univerzitetu. Studenti prve i druge godine moraju živeti na kampusu, osim ako im se porodična kuća nalazi na 32 km od kampusa. Studenti koji imaju minimum 21 godinu ili su venčani, takođe mogu živeti van kampusa. Sportski timovi Golden Hurricane su članovi prve divizije Američke sportske konferencije, a maskota univerziteta je superheroj po imenu Kapetan Kejn. Studenti se mogu priključiti timovima Golden Hurricane svakog četvrtka, na proslavama na kampusu koje se menjaju u zavisnosti od karnevala, koncertima itd. UT kampus je na oko 3 km od centra Talse (Oklahoma), grada sa pola miliona stanovnika koji je dom  centrima umetnosti, muzejima, prodavnicama i noćnim klubovima. Glavni grad države Oklahoma, Oklahoma Siti, je udaljen 160 km. Činjenica da je 26,7% njihovih studenata na diplomskim studijama iz inostranstva ga postavlja na četvrto mesto na našoj listi.

LYNN UNIVERSITY (FL)

Lynn University se nalazi na jugoistočnoj obali Floride, u Boka Ratonu, oko 72 km severno od Majamija. Brucoši na Lynn University mogu da izaberu između više od 20 smerova na diplomskim studijama, a ukoliko su posebno motivisani, mogu da konkurišu za Lynn 3.0 program. Ovaj program omogućava probranoj grupi studenata da pohađaju napredne predmete i diplomiraju u roku od tri umesto četiri godine, što može da im pomogne da uštede hiljade dolara koje bi dali na školarinu. Studenti diplomskih studija mogu da konkurišu na više od 20 master programa, uključujući i education college. 23% studenata diplomskih studija na Lynn University je iz inostranstva, što ga dovodi na peto mesto naše liste.

CARNEGIE MELLON UNIVERSITY (PA)

Carnegie Mellon University, koji je osnovao industrijalac i filantrop Andrew Carnegie, nalazi se u Pitsburgu i uključuje opcije organizovanih obroka i zabave, a ima i profesionalne sportske timove od kojih su neki Penguins (hokej), Steelers (američki fudbal) i Pirates (bejzbol). Jedino su brucoši u obavezi da žive na kampusu, ali univerzitet obezbeđuje smeštaj za sve četiri godine, i većina studenata odlučuje da ostane na kampusu.  Blizu 20 procenata ukupnog broja studenata se prilagodilo grčkom načinu života, koji se sastoji od više od 20 bratstava i sestrinstava. Tim Tartans Univerziteta Carnegie Mellon se takmiči u NCAA takmičenjima treće divizije, a bend Kiltie, obučen u škotsku svečanu odeću, nastupa na svakoj utakmici američkog fudbala koja se igra na domaćem terenu. Sa 20,9% studenata na diplomskim studijama koji dolaze iz drugih zemalja kako bi pohađali ovaj univerzitet, Carnegie Mellon se nalazi na šestom mestu naše liste.

UNIVERSITY OF CALIFORNIA—SAN DIEGO

The University of California—San Diego (UCSD) leži na obali Pacifičkog okeana u La Hoja zajednici u San Dijegu. UCSD tim Tritonsse takmiči u više od 20 sportova u drugoj diviziji NCAA, uglavnom u okviru Studentskog sportskog saveza u Kaliforniji. Univerzitet ima na stotine studentskih organizacija, i predstavlja dom rastućoj grčkoj zajednici. Svi brucoši imaju pravo na zagarantovani smeštaj na kampusu u periodu od dve godine, ali nisu obavezni da žive tu. Na kampusu se nalazi akvarijum i Veliki tresući sto visokih performansi na otvorenom, koji testira sposobnost strukture da izdrži simulaciju zemljotresa. Iako je samo 19,9% njihovih studenata na diplomskim studijama iz inostranstva, na diplomske studije ovog univerziteta se upisuje skoro 25.000 studenata, što znači da neće biti manjka studenata iz inostranstva.

ANDREWS UNIVERSITY (MI)

Andrews University obučava svoje studente za nesebičnu službu crkvi i društvu tako što će biti verni svedok Hristu i svetskoj misiji Crkve adventista sedmog dana. Locirana u Berijen Springsu (Mičigen), ovaj univerzitet je jedina u potpunosti akreditovana institucija u ovoj oblasti koja nudi više od 100 praktičnih diplomskih i postdiplomskih programa u oblasti biznisa, obrazovanja, tehnologije, religije, nauke i umetnosti, i arhitekture. Ovo je mesto za studente koji su u potrazi za znanjem, koji žele da potvrde svoju veru i promene svet. Predstavnici svetske zajednice, studenti ovog univerziteta, nastavno osoblje i ostali zaposleni dolaze iz preko 90 različitih zemalja. Ukoliko tražite manju, religioznu instituciju sa solidnim procentom studenata iz inostranstva (19,6%), Andrews University je pravo mesto za Vas.

NORTHEASTERN UNIVERSITY (MA)

Na Northeastern University, studenti stiču značajno radno iskustvo pre dobijanja diplome. Oko 90 procenata studenata diplomskih studija na ovom univerzitetu odu na najmanje jednu profesionalnu praksu tokom koledža, gde rade za jednog ili više od 2.000 poslodavaca širom sveta, kao što su GEICO i MTV. Studenti mogu da izaberu da diplomiraju u roku od četiri godine, u kom slučaju mogu da odu na dve prakse, ili u roku od pet godina, u kom slučaju bi imali vremena za tri prakse. Van učionice i radnog mesta, ima više od 300 studentskih klubova i organizacija, uključujući oko 25 bratstva i sestrinstva. Tim Huskiesuniverziteta Northeastern se takmiči u prvoj diviziji NCAA Kolonijalne sportske konferencije. Više od 3.000 studenata se takmiči u klubu i u sportovima na nivou univerziteta. Brucoši i studenti druge godine su obavezni da žive na kampusu. Kampus ovog univerziteta se proteže na 73 hektara u Bostonu, uglednom studentskom gradu. Northeastern University ima stanicu sa sopstvenim imenom u Bostonskom metrou, koja je poznata kao „T”. Grad, koji je dom mnoštvu koledža, je pun američke istorije i sadrži mnogo aktivnosti za studente. I dok se nalazi skoro na kraju naše liste top 10 koledža, ne dozvolite da vas procenat inostranih studenata od 19,1%  na ovom univerzitetu zavara. On je dom za više od 13.000 studenata na diplomskim studijama, tako da tih 19,1% uopšte ne izgleda tako malo kada vidite koliko studenata iz inostranstva pohađa ovaj univerzitet.

UNIVERSITY OF SAN FRANCISCO

The University of San Francisco je jezuitska institucija u oblasti Kalifornijskog zaliva. Univerzitet pokušava da istakne svoju jezuitsku misiju kroz svaki studijski program koji nudi. Studenti pohađaju predmete gde se uči služba, tokom kojih upotpunjuju akademski rad volontiranjem u okolini San Franciska. Univerzitet je jako posvećen poboljšanju zajednice kroz sklapanje partnerstava sa lokalnim organizacijama i radom u školskim institutima i centrima za istraživanje. Više od 90 procenata brucoša živi na kampusu. Iako se ovaj univerzitet nalazi na mestu broj 10 naše liste sa 19% studenata iz inostranstva, on se nalazi u jednom od najnaprednijih i najlepših gradova u zemlji.

AUTOR: Dejan Tatić

Još sporta:

Interisti slave, prva zaista velika zvezda stiže na Meacu! 

Španiju trese groznica, Barselona Realu krade fudbalski dragulj? (FOTO) 

Prvo Darušafaka, a onda protivnici koji uteruju strah u kosti! 

Ogroman problem za Zvezdu pred presudne utakmice u sezoni