Kukolj o suđenju u Rusijii: "Preterali su ga..."

> 14:18

Najbolje rangirani srpski džudista Aleksandar Kukolj pričao je za TV Prva o nedavno završenom Grend slemu u Rusiji, gde je zauzeo peto mesto.

Rešio meč i dobio poruku od navijača: "Reci mužu da će biti ubijen"

Kukolj je na ovom takmičenju branio titulu, ali je ovoga puta zaustavljen usled niza spornih odluka sudija.

Kukolj je već posle nepuna dva minuta primorao protivnika da prihvati dve kaznene opomene. Ubrzo je usledila i treća kaznena opomena koja je ujedno i deskvalifikacija, za očigledan svojevoljan izlazak van borilišta.

Glavni sudija meča je kaznu dosudio ali su kontrolori suđenja kaznu poništili zbog čega je borba nastavljena dalje. U nastavku borbe, po mišljenjima stručnjaka, bilo je još bar tri osnova za davanje treće kazne holandskom borcu (neaktivnost, lažni napadi, izbegavanje borbe) što bi direktno donelo Kukolju pobedu.

Iz nekog razloga sudije su odlučile da ne deluju i pustile borbu da traje što je izazvalo burne reakcije gledalaca. Po isteku prvog minuta zlatnog boda Kukolju je na delić sekunde pala koncetracija. što je Holanđanin iskoristio.

"Ne volim da komentarišem suđenje, ali je ovo bilo baš preterano. Mi se tamo svi poznajemo, znam tog momka s kojim sa se borio, oni prilaze rašire ruke i kažu 'ne znamo šta da ti kažemo'", rekao je Kukolj u Jutarnjem programu i dodao: 

"Mislim da je prva stvar nespretno tumačenje pravila. Situacija je bila takva da je moj protivnik posle minut i po dobio već dve kazne, što je brzo. On je u trećem minutu dobio treću kaznu, ali je kontrola poništila treću kaznu. Posle toga borba je trajala još tri minuta i u tom periodu je minimum dva puta bio inferiorniji, a nije dobio kaznu
".

JOŠ SPORTA:

De Liht želi samo jedno - Barselona!

Milivojević: "Niko me nikada nije uvredio kao što je to uradio FSS; Hvala Tadiću, naša filozofija se poklapa"

Velika Obijeva životna trauma: "Mislio sam da ću ostati bez oca, rekli su mi da će mu pucati u glavu u toku utakmice"

Pavlović i Juventus - Ozbiljnije je nego što ste mislili!