Idealni tim odbojkaške Serije A: Srbi i ostatak sveta!

> 16:30

Trojica u startnoj postavi + čovek na klupi. 

Marin zamena za De Jonga!

Manje-više pola idealnog tima italijanske Serije A čine Srbi, dok na klupi imamo još jednog predstavnika. U najboljoj šestorci jedne od najjačih planetaranih liga nalaze se Aleksandar Atanasijević, Marko Podraščanin i Srećko Lisicnac dok je Uroš Kovačević “izborio” mesto među rezervama.

Najčitaniji sportski dnevnik u Italiji Gazeta delo sport tradicionalno bira najboljeg igrača, najbolju startnu postavu i najbolji tim ligaškog dela odbojkaškog  šampionata, dajući na svakoj utakmici bodove šestorici najboljih igrača mečeva (od 6 do 1). Na kraju ligaškog dela se saberu svi bodovi i dobije se generalni poredak i po ulogama na terenu.

Za MVP-a je izabran Kubanac sa poljskim pasošem Vilfredo Leon koji igra sa našim Podraščaninom i Atanasijevićem u Peruđi. A interesantno je i to, kako je italijanski list nazvao našu trojku: “Srpski strah i trepet”.

“Marko Podraščanin i Srećko Lisinac su srpske kule koje svojom igrom garantuju dizačima široku lepezu rešenja u napadu. Njihova dodatna vrednost je što na servisu njihovi centimetri dolaze još više do izražaja. Tako da nikog ne iznenađuje da su njih dvojica na prva dva mesta po broju asova: 25 Lisinac, 24 Podraščanin. Na bombarderskim mestima Srbi imaju još jedno moćno oružje: Aleksandar Atanasijević. Srpski korektor je pobedio svoje konkurente, poput Skolova, Zajceva, Vetorija, kontinuirano dobrom igrom”, obrazložila je Gazeta izbor srpskih odbojkaša u idealnu startnu postavu.

Pored naših reprezentativaca i Leona u idealnoj šestorci su Huantorena i Đaneli kao i Kolači u ulozi libera, dok su na klupi pored Kovačevića, Grebenikov, Lanca, Simon, Riči, De Čeko i Vetori. Za najboljeg trenera je proglašen strateg Peruđe Lorenco Bernardi.

Inače, u subotu počinje plej of. U četvrt finalu se sastaju Modena - Milano, Peruđa - Monca, Čivitanova - Verona i Trento - Padova.

JOŠ SPORTA:

Tomašević i zvanično kandidat za predsednika FIBA Evropa

Napadač na Petru Kvitovu dobio osam godina zatvora!

Olimpijska šampionka u skijanju slobodnim stilom umrla u 50. godini

Tumbaković nije čuo rasističke uvrede: "Sada prvi put čujem za to"