Hvala ti Nikola!

> 15:33

"Hvala ti Srbijo na svim emocijama", rekao je Nikola Rosić nakon odluke da završi reprezentativnu karijeru.

Đorđević: Čeka nas najbitnija utakmica i znamo u kakvoj smo situaciji!

Zapravo, mi smo ti koji bi trebalo da se zahvalimo njemu na svemu što je uložio, potrošio i postigao trenirajući i igrajući u opremi sa grbom naše zemlje.

"Posle puno razmišljanja i razgovora sa mojom porodicom morao sam da donesem tešku, ako ne i najtežu odluku u životu - da napustim nacionalni tim", naveo je Rosić (34).

"U reprezentaciju Srbije sam ušao sa 16 godina i ponosan sam na to što sam imao čast da odrastam i delim mnogo emocija sa saigračima, da se svakoj narednoj akciji i svakom letu radujem svestan da ću imati priliku da se borim za svoju zemlju", dodao je Beograđanin, koji trenutno nastupa za rumunski Tomis.

On je istakao da, kada je počeo da igra za nacionalni tim, nije ni sanjao da će "boje svoje zemlje braniti u čak 212 utakmica i osvojiti toliko medalja".

"Žao mi je što više neću imati priliku da obučem dres reprezentacije i sa drugim momcima izgaram na terenu kao što smo uvek i činili", rekao je Rosić.

On je naveo i da neizmernu zahvalnost na podršci duguje porodici i prijateljima, kao i stručnom štabu i saigračima na svim momentima koje su proživeli zajedno.

"Nekada nije bilo lako, ali smo znali za šta se borimo u svakom trenutku... Vama navijačima hvala na podršci i energiji koju ste nam davali da uvek izvučemo maksimum i borimo se za mesto na podijumu... Došao je trenutak da se oprostim od nacionalnog dresa i postanem navijač broj jedan da se nastave uspesi reprezentacije i niz osvajanja medalja", naveo je Rosić.

JOŠ SPORTA:

Jokiću malo falilo do tripl-dabla, Ajzea Tomas se vraća, Denver odličan!

Džordž u MVP modu!

Pavkov sve više gleda ka Kini?

Špigl udara na "građane": Siti nelegalno platio 200.000 funti Sančovom agentu!