Vreme je da Jokić zaigra prvi put na Ol-staru - glasanje može da počne!

> 20:38

U Šarlotu će se 2019. godine održati Ol-star vikend, a naš Nikola Jokić će ponovo imati priliku da prvi put bude izabran za jednog od učesnika te manfestacije. 

Mančester ekspresno "izbacio" Murinja

Navijačima će biti na raspolaganju više načina da glasaju - tražeći putem Gugla, preko Gugl asistenta, zvanične NBA aplikacije ili na sajtu lige (nba.com/vote).

Srbin do sada nije bio na ol-staru, ali Denver Nagetsi nisu pravili rezultate kakve sada prave u zapadnoj konferenciji, gde su Božić dočekali na prvom mestu sa skorom 21-10 i to bez startera Pola Milsapa, Gerija Herisa i Vila Bartona. 

Može se glasati svaka 24 sata po jednom i mogu da se biraju dva beka i tri visoka igrača iz svake od konferencija kada biraju startere. Jokić je u Denveru ove sezone povećao broj asistencija na 7,3 po utakmici uz jednu i po ukradenu loptu, dok su mu broj poena i skokova (18,2 i 10) slični kao i prošle sezone. 

Međutim, u decembru na devet utakmica ima 22,5 poena, 11,1 skok i 7,4 asistencije u proseku. Pojedinim danima glasovi navijača će se računati duplo (3, 4, 10, 11. i 21. januar) na svim platformama, dok će glasovi navijača nositi 50 odsto važnosti, a glasovi medija i košarkaša po 25 odsto. 

Jokić sve navedeno radi u prilično skromnom "usage rate-u", odnosno potrošnji lopti po kom je sa 25,5 baš na 25. mestu u ligi i to su samo neki od aduta zbog kojih je Čarls Barkli nedavno rekao da bi trebalo da bude kandidat za MVP-ja lige. 

Glasanje traje do 21. januara, a rezultati će biti objavljeni tri dana kasnije. Istok i Zapad će imati po jednog kapitena koji će birati postave od izglasanih igrača. Ol-star utakmica se igra u Šarlotu, u Spektrum centru u nedelju 17. februara.

JOŠ SPORTA:

VAR dolazi u Srbiju tek za deset godina?

Kakav poklon za Božić - Legenda koledž košarke dolazi u Atinu!

Ovo je više od sporta - Trener za kraj poslao dirljivu poruku igračima i Americi!

Zlatane, pretera li?