Kobi Brajant je u četvrtak odigrao poslednji NBA meč na terenu u Sakramentu, u duelu sa Kingsima, s kojima je početkom veka vodio bezbroj bitaka.

Šta je Divac poklonio Kobiju na oproštaju (VIDEO)

> 10:06

Kao i mnogi drugi ovosezonski oproštaji od NBA terena, i ovaj je bio emotivan, ali ipak poseban.Kao i mnogi ovosezonski oproštaji Kobija Brajanta od teren u četvrtak se oprostio od Sakramenta, u duelu sa Kingsima protiv kojih je početkom 21. veka vodio mnogo velikih bitaka.

Brajanta je pozdravio njegov tadašnji rival Vlade Divac, sada u ulozi generalnog menadžera, ali njihovi putevi ukrstili su se još pre rivalstva Lejkersa i Kingsa.

Godine 1996. Divac je iz Lejkersa trejdovan u Šarlot Hornetse u zamenu za prava na tada 17-godišnjeg Brajanta. Zato je Vlade spremio originalan poklon Kobiju za oproštaj.

“Dao mi je broj Šarlot Hornetsa sa brojem osam, strava je. Ima sjajan smisao za humor, uvek pravi dobre praktične šale, a to se dobro slaže sa mojim sarkazmom“, kazao je Brajant, potom je usledio i zagrljaj sa Peđom Stojakovićem, a onda je Kobi dodao:

“Navijači su mi ukazali poštovanje, iako smo mnogo godina bili neprijatelji. Ovo je oduvek bilo posebno mesto, ne samo za mene, već i za ceo grad“.

 

Prvi meč u Sakramentu Kobi je odigrao desetog decembra 1996. godine, a sada je dao 28 poena i prešao granicu od 33.000 u karijeri.
Izvor B92.

FUDBALSKA PIJACA: Zidan dovodi pojačanje iz Premijer lige, 60 miliona za afričku zvezdu...

DRAMA u kalifornijskom derbiju na Brajantovom oproštaju (VIDEO)

GASOL napravio dabl-dabl za legendu opere! (VIDEO)

NE DOLAZI SAMO LE TALEK: Zvezda cilja još jednog Francuza!