Trinkijerijev Partizan drugu za redom!

> 22:05

Definitivno, novi trener Andrea Trinkijeri je osvezio ekipu i nakon šest poraza, crno-veli su po dolasku Italijana upisali drugi uzastopni trijumf. Savladan je Trento sa 76:71.

Partizan je odlično počeo utakmicu sa Trentom, već nakon prvih 10 minuta je bilo +15, 22:7. Crno-beli su bili ozbiljniji u odbrani, dok su u napadu imali želju i bili borbeni.

Ipak, oscilacije se ponovo javljaju. Na početku drugog perioda, Trento pravi seriju 8:0 i spusta razliku na samo 7 poena. Nastavili su gosti da smanjuju prednost, ja pet minuta pre kraja prvih 20 minuta, pisalo je 26:20 za Partizan. Crno-beli su za 5 minuta igre u drugom periodu postigli sako 4 poena, sa druge strane Trento 13. Uspeo je Partizan da zadrži prednost pa se na poluvreme otišlo sa razlikom od svega četiri poena - 36:32.

Crno-beli su uspeli da odrzavaju prednost ceo treći period. Igralo se tvrdo i sa jedne i sa druge strane a momenat utakmice je definitivno isključujuća greska Nikole Jovanovića. Čak je došlo do sukoba izmedju, dojučerašnjih saigrača, njega i Nikole Jankovića. 

Ušli su dobro crno-beli u poslednji period, +14 je bilo ali ponovo crna serija, loša igra i neiskorisceni napadi. Trento se lošim odbrambenim odlukama vraća na -4 ba 2 minuta do kraja utakmice. Partizan je ipak u završnici uspeo da pobedi. Amar Grgic je na 15 sekundi do kraja pokupio skok u napadu i pitanje pobednika je bilo rešeno. 

Crno-beli su upisali drugi trijumf u Evrokupu, imaju i četiri poreza