"Želim da napunimo Pionir, nek bude 40 minuta pakla"

> 13:25

Patizan u Evrokupu juri drugi trijumf.

"Mislim da dečko nema želju da igra!"

Košarkaši Partizana otvaraju drugu rundu takmičenja u Evrokupu duelom sa Trentom na domaćem terenu. Italijanski tim ima isti učinak kao i crno-beli u evropskom takmičenju, svega jednu pobedu i četiri poraza.

Što se Partizana tiče, stvari su se promenile, u tim je došao Andrea Trinkijeri koji je na klupi zamenio Nenada Čanka. Večerašnja utakmica biće posebna zbog toga što će novi trener prvi put voditi ekipu u hramu košarke.

"Imam samo jednu želju, da napunimo 'Pionir' do vrha. Ne jer je moja prva utakmica ovde, nego jer želim podršku fantastičnih navijača za ovu mladu ekipu, nešto što sam ja osetio kada sam ušao na teren u Sremskoj Mitrovici. Neka bude 40 minuta pakla", poručio je Andrea Trinkijeri navijačima tokom sinoćnjeg treninga.

Trinkijeri ne krije da je sentimentalan, moguće je da će tremu morati da "ubije" jednom čašom kvalitetnog vina.

"Možda će mi trebati čaša dobrog vina da se smirim. Biće to nešto posebno i za mene. Ja sam sentimentalan. Neke stvari nisu iste. Ovde trenirati nije isto kao negde drugo", dodao je Trinkijeri.

Jasno, podrška sa tribina može mnogo da pomogne ekipi Partizana, mada u neku ruku može da predstavlja i dodatni balast. Andrea Trinkijeri će zahtevati opreznu igru, a to se može zaključiti i na osnovu poređenja koje je napravio.

"Mislim da ekipa mora da se pripremi dobro. Znate, ja imam dvoje dece, kada im kažem da nešto ne urade i okrenem se na pet sekundi oni baš to naprave. Moramo biti jako oprezni", poruka je italijanskog stručnjaka.

Ne treba zaboraviti da crno-beli i ekipa Trenta imaju identičan skor u Evrokupu (1-4) i da zbog toga večerašnja utakmica ima eliminacioni karakter.

Meč počinje u 20 časova.

JOŠ SPORTA:

"Velika prilika za nas da postanemo tim"

Liverpul kao smisao života, i u Srbiji

Krstajić objavio spisak za Crnu Goru i Rumuniju

SS365: Evo startnih 11 za Liverpul