Dva Saleta jure finale!

> 10:09

Dva čuvena srpska "ćelavca" jure finale Evrokupa!

Džoker stao na 34!

Tako bi u najkraćem i uz dozu humora koja ne isključuje poštovanje, moglo da se opiše ono što nas čeka u polufinalnim serijama drugog po kvalitetu kontinentalnog klupskog takmičenja.

Kao i u četvrtfinalu, dueli Darušafaka - Bajern, odnosno Lokomotiva - Ređo Emilija igraju se na dve pobede, a prednost domaćeg terena imaće turski i ruski klub.

Pre samog početka sezone i jedna i druga ekipa su važile za najuže favorite za osvajanje Evrokupa. 

Darušavaka je takmičenje u grupi u prvoj fazi završila sa učinkom 8-2, dok je Bajern takođe bio prvi u grupi sa 9-1. Dalje, obe ekipe imale su identičan učinak od 5-1 u Top 16. Kada je u pitanju četvrtfinale, tu je Darušafaka prošla lagano, u samo dve utakmice eliminisala je podgoričku Budućnost, dok je Đorđevićeva ekipa morala da igra tri utakmice protiv ruskog Uniksa. Nije bilo greške kod Bajerna i prednosti domaćeg terena u toj seriji. Upravo bi taj domaći teren trebalo da bude plus na strani Darušafake u polufinalu. U dosadašnjem toku sezone Bajern je dobio svih 10 mečeva na svom terenu u Evrokupu, a na strani ima učinak 6-3.

Drugi srpski trenerski "ćelavac" Saša Obradović i njegova Lokomotiva trebalo bi da ima nešto lakši posao protiv italijanske Ređo Emilije. Lokomotiva je jedini tim koji još nema poraz u Evrokupu ove sezone. Ono po čemu je Obradovićeva ekipa takođe specifična je igra u odbrani koja je na granici fanatizma. Lokomotiva prosečno u Evrokupu prima samo 68,8 poena, njamanje u ovom takmičenju. I Ređo Emilija je odlična u ovom segmentu igre, prosečno je dozvoljavala rivalima 75 poena po utakmici. Iz tako jakih defanziva kao posledica su došli i podaci o broju izgubljenih lopti koje imaju rivali Lokomotive (14,7 po meču) i Ređo Emilije (13,8). Inače, ruskoj ekipi ovo će biti treće polufinale Evrokupa u klupskoj istoriji, dok se Italijani prvi put nalaze u ovoj fazi takmičenja.

Revanš mečevi su na programu u petak, a eventualne majstorice biće na programu 28. marta.

Utorak

17.30: Lokomotiva Kubanj - Ređo Emilija

18.45: Darušafaka - Bajern

JOŠ SPORTA: 

Bufona dele 43 minuta od rekorda

Nole na Pera ili Zvereva

Orlovi trenirali u novoj opremi

Džoker stao na 34!