Lendejl: "Igrati za Partizan je ludo, ovo je jedno od boljih iskustava..."

> 16:31

Džok Lendejl, centar Partizana, dao je zanimljiv intervju australijskom portalu "Pick and roll".

U studiju "TNT" ponovo interesantno, Barkli: "Denver će biti u finalu"

Australijanac je pričao o privikavanju na evropski stil košarke, koliko mu Andrea Trinkijeri pomaže i o tome kako želi da jednog dana zaigra u NBA.

Između ostalog, Džok je pričao i o navijačima Partizana za koje je rekao da "žive i umiru" za košarku, ali se i prisetio scene posle derbija.

"Igrati za Partizan je ludo. Jedno od boljih iskustava ikada, ali u isto vreme može da bude uznemirujuće. Izgubite utakmicu i navijači ne ustežu da vam pokažu srednji prst ili da vam kažu da odj***te", rekao je Lendejl za australijski sajt "Pick and roll" i dodao:

"Kada smo izgubili od Crvene zvezde bila je neka tuča na parkingu iza hale. Ne izmišljam ovo, 95 odsto sam siguran da je navijač umalo izvadio pištolj na mene, da je bio agresivan i vikao. Sreća pa je bilo oko mene 150 policajaca koji su se brinuli da sve prođe dobro".

Džok je pričao o nemiloj sceni posle meča sa Crvenom zvezdom, ali je i istakao i kako su navijači Partizana najbolji.

"Na kraju dana, ne bih voleo da igram ni za jedne druge navijače na svetu. Oni žive za košarku i za mene je to neverovatno. Kada šetam gradom ne postoji ništa drugo osim ljubavi za mene. Prv profesionalnu sezonu u Partizanu ne bih menjao ni za šta na svetu"

Centar Partizan ima jedan cilj – NBA. Džok želi da preko Partizana dođe do najjače lige na svetu i između ostalog pričao je i o privikavanju na stil košarke. 

"Bilo mi je teško prvih nekoliko meseci, ali sa novim trenerom i njegovim stilom, stvari postaju sve lakše za mene. Uči me dosta i to možete da vidite, ne samo u mojim brojevima, već i kod kompletnog tima. Želim da ostanem ovde i da upijem što više stvari od njega", kaže Džok. 

Lendejl kaže da je fokusiran samo na Partizan. 

"Trenutno, zanime me i fokusiran sam samo na Partizan. Za sada sam skoncetrisan na pobede sa Partizanom i da obezbedimo mesto među prva četiri u ABA ligi, kao i u Evrokupu", rekao je Lendejl. 

Lendejl je na kraju zaključio da mu je san da zaigra u NBA i da se nada da će mu se strpljenje isplatiti.

JOŠ SPORTA:

Sveto trojstvo - Bejl, povrede i Madrid...

Bliži se kraj odiseje - Aleksis i "Đavoli" ipak nisu dobar "par"...

Partizan na pripremama u Egiptu!

"Topla" dobrodošlica Lenarda u Teksas: "Izdajica, izdajica, izdajica"