Nišlije postale Partizanova akademija!

> 16:19

Niški KK Trijumf postao je akademija KK Partizan i regionalni centar crno-belih za istočnu i južnu Srbiju.

Renfro se oprostio od Manrese, sledeći korak?

U Nišu je potpisan sporazum o saradnji po kojem će najtalentovaniji igrači KK Trijumf dobijati šansu da izbore minute u crno-belom dresu.

Mlad i ambiciozan klub u kojem trenira oko 250 igrača, postao je tako regionalni centar crno-belih za istočnu i južnu Srbiju.

"Naša ambicija je da širimo bazu igrača na koje možemo u perspektivi da računamo, radimo na njihovom razvoju i priključujemo ih našim mlađim selekcijama. U perspektivi se nadamo da će neko od igrača poniklih u Trijumfu obući i dres seniorskog tima Partizana. Do kontakta između KK Trijumf i Partizana, došlo je zahvaljujući Raveks grupi, našim sponzorima sa kojima imamo izvanrednu saradnju kroz brend Citroen. Nakon prvog kontakta, brzo smo shvatili da nam se ambicije poklapaju i saradnja je sklopljena na obostrano zadovoljstvo", istakao je izvršni direktor Partizana NIS Mlađan Šilobad. 

Direktor mlađih kategorija Partizana NIS, Vladimir Dragutinović je izneo neke detalje saradnje. 

"Treneri Partizana će dolaziti u Niš i raditi sa decom, dok će najtalentovaniji igrači dolaziti u Beograd gde će trenirati sa našim selekcijama. Takođe, članovi Trijumfa će dolaziti i na utakmice našeg seniorskog tima", izjavio je Dragutinović. 

Trener i vlasnik KK Trijumf Dušan Zdravković izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora i perspektive koja se otvara pred igračima mladog i ambicioznog kluba. 

"Trijumf je osnovan 2012. godine i do ove godine smo se takmičili u mlađim kategorijama, dok od sezone 2018/19 imamo i seniorski tim u II Srpskoj ligi. Naši Pioniri su ubedljivo prvi u Kvalitetnoj međuregionalnoj ligi, ali naš fokus nije toliko na rezultatima, koliko na razvoju mladih igrača", rekao je Zdravković.