Cirbes: "Vratio sam se kući"

> 16:47

Nemački košarkaš Majk Cirbes rekao je danas da ponovni dolazak u Crvenu zvezdu doživljava kao povratak kući, kao i da se nada "odličnoj sezoni".

Fantastičan je Poketinov Totenhem!

"Naravno da možemo da kažemo da sam se vratio kući, ja sam oduvek i pričao da je Crvena zvezda moja kuća. Mnogo stvari mogu da kažem o mom povratku u Crvenu zvezdu, ali mislim da je rečenica koja obuhvata sve što bih želeo da kažem - vratio sam se kući", rekao je Cirbes.

Uoči početka priprema za novu sezonu, Cirbes je u ordinaciji "Vita Maxima" obavio neophodne preglede. U razgovoru za klupski sajt otkrio je da je veoma uzbudjen zbog povratka u redove Crvene zvezde.

"Veoma sam srećan zbog povratka. Svakog leta sam dolazio u Beograd, bilo je tako i ovog leta. Čim se ukazala mogućnost da se vratim u klub, to se odmah i dogodilo", rekao je on.

Ulazak Cirbesa u ordinaciju  na Čukaričkoj padini evocirao je uspomene koje nemački centar ima na svoj prethodni period u Crvenoj zvezdi. Doktor Nebojša Mitrović izvadio je iz arhive Cirbesov karton, a kada je on ugledao doktora i fizioterapeuta Milorada Ćirića činilo se kao da nikada nije odlazio. Razgovor je tekao potpuno spontano, uz puno osmeha i internih šala.

Ubrzo se prešlo na ozbiljnije teme i detaljna testiranja. Vidno preznojen nakon trčanja pod opterećenjem, Majk Cirbes je govorio za klupski sajt.

"Malo kada razmislim, čini mi se da je Laza (Branko Lazić) jedini koji je ostao u timu iz mog prvog perioda u crveno-belom dresu. Naravno, tu su i članovi stručnog štaba, menadžment kluba... Evo, na primer, Laka je tu", pokazao je Cirbes u pravcu ekonoma prvog tima Crvene zvezde.

On je izrazio nadu da će Zvezda imati odličnu sezonu.

"Trener i saigrači jesu novi i zbog toga mislim da u ovom trenutku ne treba puno da pričamo i da podižemo očekivanja na previsok nivo. Menadžment kluba je baš kao i svake prethodne sezone formirao odličan tim. Sledi nam ulazak u dvoranu, mnogo rada i zaista verujem da će ovo biti odlična sezona za nas", rekao je Cirbes

Nemački centar je na testiranjima bio zajedno sa Majklom Odžom.

"Jedino što smo za sada razgovarali Odžo i ja jeste bilo da zaista moramo da napravimo sliku sa ovog mini-okupljanja. Deluje mi da će biti teško na treninzima sa njim. Mislim da generalno imamo odličan tim, a osvrnuću se posebno na centarsku liniju. U rosteru su pored mene dva veoma dobra centra. Biće veoma teško za sve nas, ali to je odlično za tim. Borićemo se na treninzima za svaki minut na terenu i to garantuje da ćemo svakog dana napredovati", zaključio je povratnik u redove Crvene zvezde.

Izvor: Sportske.net

JOŠ SPORTA:

Partizan i Janković - Part 2

ESPN prognozira Jokiću Ol-star

Ivana večeras leti ka zlatu!

Stanojević doveo bivšeg "grobara"