Ostoja: ABA je mogla da živi od kazni Čovića

> 11:49

Prvi čovek Partizana pričao je o statusu Partizana, o pojačinjama, o odnosu prema ABA i o odnosu sa Nebojšom Čovićem.

Lopategi zna gde će Modrić igrati sledeće sezone

Predsednik Partizana, gospodin Ostoja Mijailović, je u velikom intervjuu za Blic govorio o svemu vezanom za Partizan. O pojačanjima, o funkcionisanju, o snazi predstojećoj sezoni, o odnosu sa Nebojšom Čovićem,...

„Ova sezona je presudna za sudbinu Partizana. Vratili smo dobar deo duga, ali nas očekuje da naredne tri ili četiri godine vraćamo godišnje 500.000 evra. Taj reprogram mora da se poštuje. Nećemo izgubiti na kvalitetu, bićemo konkurentni u ABA ligi. Videćemo hoćemo li imati sportske sreće. ABA liga će biti nikada jača. Radićemo u stilu Partizana, nećemo ići po svaku cenu napred, nećemo da dovodimo igrače koji su na zalasku karijere. Radimo dosta na skautingu, pravimo pametne ugovore“, rekao je Mijailović.

Partizan gradi ekipu oko domaćih igrača.

„Cilj koji smo odredili na početku prošle sezone bio je da popunimo roster mladim, perspektivnim igračima. Iscrpili smo domaće tržište, a tek se onda okrenuli svetu, odnosno igračima koji nisu imali sreće. Takvim igračima Partizan je odskočna daska u karijeri. Klub od njih mora da profitira, kako rezultatski, tako i finansijski“.

Usledio je odgovor na pitanje u vezi sa odnosom njega i Nebojše Čovića.

„Poštujem Zvezdu i njene igrače kao naše najveće rivale, ali nemamo nikakvu komunikaciju. Od nas imaju sportsko poštovanje, a što se tiče njihovog predsednika nemamo nikakvu saradnju. Mnoge stvaru koje on radi ne podržavam. Ne mislim na one u svom klubu, nego tamo gde se podudaramo, poput ABA lige. Neću da dozvolim da se Partizan kažnjava za izjave koje su potpuno benigne, a da predsednika Crvene zvezde ne kažnjavaju za komunikaciju tokom ABA plej-ofa koju ne znam ni kako bih nazvao. Da su se tada koristile propozicije o kažnjavanju na pravedan i pošten način, ABA liga bi mogla godinu dana da živi samo od kazni Čoviuću i Bokanu. To je ono što šteti i Partizanu. Želeli su da ne bude više jak, unazadili su ga organizaciono i finansijski. Danas to nije više tako, opet imamo ime i prezime“, dodao je Ostoja Mijailović.

JOŠ SPORTA:

Eto vama Ronaldo, mi ćemo sa "bebama"

Miloje: "Svi zajedno smo se ugasili u drugom poluvremenu"

Morata: Hoću da pokažem ko sam

Partizan - Kako će izgledati stručni štab Bate Mirkovića, šta (ni)je promenio?